Sanatı Yönetenler ‘Uluslararası Sanat Sempozyumu’nda Buluştu

Sanatı Yönetenler ‘Uluslararası Sanat Sempozyumu’nda Buluştu

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği “Uluslararası Sanat Sempozyumu” yapılan organizasyonlar ile sanat festivaline dönüştü

- Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği “Uluslararası Sanat Sempozyumu” yapılan organizasyonlar ile sanat festivaline dönüştü

YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği “Uluslararası Sanat Sempozyumu”, Türkiye’de ve dünyada sanatı yönetenleri bir araya getirdi. YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan ve 3 gün devam edecek sempozyum, sergiler, konserler ve atölye çalışmaları ile sanat festivaline dönüştü. “Sanatı Yönetmek” ana temasıyla düzenlenen “Uluslararası Sanat Sempozyumu” katılımcılardan büyük beğeni topladı. 4 gün boyunca süren sempozyumda, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı ve sanatçı katılıyor.

Sanat dünyasının ve siyasilerin yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda ‘yılın en iyi sanat yönetmenleri’ ödülleri de sahiplerini buldu. Üç kategoride verilen ödülleri plastik sanatlar alanında ünlü küratör Selen Ansel, sahne sanatları alanında ünlü orkestra şefi Orhan Şallıel ve masaüstü yayıncılıkta Mustafa Ziya Ülkenciler aldı. Sanat organizasyonlarına verdiği destekle Akbank 2014 yılı sponsorluk ödülünü almaya hak kazandı. Sanatçılar ödüllerini YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in elinden aldı.

Sempozyumun açılışında konuşan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, bilimsel araştırmalar ile sürekli bilgi üreterek kültür, sanat ve ekonomi alanında toplumu eğiten ve ihtiyaçlara uygun teknolojik ve bilimsel gelişmeyi destekleyen bir yapıya dönüştüğünü ifade etti. Yüksek, “Günümüzde sanata yönelik toplumsal talebin giderek artması ve bu talebe çeşitli kurumsal yapılanmalar, organizasyonlar ve etkinliklerde profesyonel bir şekilde yanıt verilmesi zorunluluğu Sanat Yönetimi’nin bir meslek alanı olarak doğmasına ve öneminin giderek artmasına neden olmuştur. Sanat eserinin kültürel ve ekonomik olarak değerlendirilmesine odaklanan Sanat Yönetimi, içinde birçok alanı konuyu kapsayan çok disiplinli bir alandır” ifadelerini kullandı.

YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turan Sağer de, fakülte olarak kurulduğu günden bu yana sanatla ilgili disiplinler arası eğitim vermeyi amaçladığını söyledi. Sağer, “Batı ile Anadolu’nun kültürünü sentezleyebilen, bilgili, bilimsel araştırmaya açık, sanat disiplini ile donanımlı, modern ve çağdaş anlayışları takip edebilen bireyler yetiştirmek yine en büyük hedefimizdir” diye konuştu.