Sandıktan ''hayır'' çıktı

Sandıktan ''hayır'' çıktı

Denizli'de kum çıkartılması için yapılmak istenen ocak için halk oylamasında vatandaşlar olumsuz görüş bildirdi.

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından iki gölet ve bir su iletim kanalında kullanılmak üzerine kum çıkartılması için Doğan Mahallesi'nde açılması planlanan ocak için yapılan halk oylamasında vatandaşlar olumsuz görüş bildirdi.

DSİ, Buldan'da yapımı süren Dımbazlar ve Hasanbeyler Göletleri ile Çindere Barajı'ndan su sağlayacak Yenicekent İletim Kanalı'nın yapımında kullanılmak üzere gerekli kumu, Doğan Mahallesi'ndeki hazineye ait araziden almak istedi. Hazırlıklarını yapan DSİ, işletme ruhsatı için Buldan Belediyesi'ne başvurdu. Buldan Belediye Meclisi başvuruyu önce reddetti, ardından tekrar görüşülmek üzere şartlı kabul etti. Üzüm üreticilerinin mağdur olmaması için kum ocağı işletmesinin Nisan ayı sonu ile Eylül başı çalıştırılmaması, kum çıkarma işleminin sadece Buldan'daki faaliyetler için yapılması ve DSİ'nin işi bittiğinde ocağı belediyeye devretmesi şartlarını kabul edilmesi halinde ocağın açılması kararı verildi. Mecliste iki MHP'li üye ise çekimser oy kullandı. Meclisin şartlı 'evet' kararına rağmen Doğan Mahallesi sakinleri, kum ocağı işletmesinin açılmasına tepki gösterip karşı çıktı. Tepkiler üzerine Buldan Belediyesi, Doğan Mahallesi'nde son kararı halka sormak için halk oylaması kararı aldı. Bugün yapılan oylamada vatandaşlardan olumsuz görüş çıktı. 

Oylama sonrası Buldan Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gülbay, "Biz iki arada kalmıştık. Bir yanda iki adet gölet ve su iletim kanalının yapılması için gerekli olan kumun çıkarılması ve bununla ilgili devletin baskısı, bir yandan da vatandaşımızın tepkisi. En doğrusu bu konu ile ilgili olan vatandaşın kararı idi. Bunun için sandık koyup vatandaşımıza sorduk. Belediye olarak çıkan karara uyacağız. Kum ocağı işletmesine ruhsat vermeyeceğiz" dedi.