Şanlıurfa’da Biyolojik Çeşitlilik Sempozyumu Başladı

Şanlıurfa’da Biyolojik Çeşitlilik Sempozyumu Başladı
Güncelleme:

Şanlıurfa'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Harran Üniversitesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği biyolojik çeşitlilik...

Şanlıurfa'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Harran Üniversitesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği biyolojik çeşitlilik sempozyumu başladı.

22-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında GAPTEM konferans salonunda iki gün devam edecek sempozyumun açılış törenine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ve DKMP 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz katıldı.

Biyolojik zenginliğin önemi ve yapılan çalışmaların anlatıldığı açılış konuşmalarında, kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yapıldı. Şanlıurfa'da sürdürülebilir kalkınma için biyo çeşitlilik konularına yönelik akademik çevreler, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları arasında bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması ve bu alanda işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen sempozyumda, toplam 60 bildiri sunulacak.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, "Sempozyumu özellikle burada yapıyor olmamızın nedeni arkamızda gördüğünüz resimlerde, ne kadar geniş bir bitki ve hayvan coğrafyasına sahip olduğumuz gösteriyor. Daha geçenlerde Anadolu Parsı'nın yaşamakta olduğunu sevinçle gözlemlemekteyiz. Burada Çöl Varanı dediğimiz bir türümüz yine bu bölgede yaşamaktadır. Yine Kelaynaklar'ımız burada yaşıyor. Urfa'nın Türkülerine konu olmuş Ceylan yine bu bölgede yaşamaktadır. Bu türlerimizin hepsine, bitkilerinden karıncasına kadar, bütün milletçe sahip çıkacağız" diye konuştu.

'Türkiye'de Biyolojik Çeşitliliğin Sürdürülebilir Korunması" konusunda ilk bildiriyi Prof. Dr Zeki Kaya'nın sunduğu sempozyumda, katkı veren kuruluşlar stant açarak konuyla ilgili ürünler sergiledi.

Kaynak: İHA