Şanlıurfada Maraton Koşusu Yapıldı

Şanlıurfada Maraton Koşusu Yapıldı

Şanlıurfa'da düzenlenen maraton koşusuna katılan Vali Celalettin Güvenç, sporcularla birlikte ter döktü.

Şanlıurfa'da düzenlenen maraton koşusuna katılan Vali Celalettin Güvenç, sporcularla birlikte ter döktü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği ve Atatürk Spor Salonu önünde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in startını verdiği yarışa, yurt içi ve yurt dışından 400'e yakın atlet katıldı. Yarış öncesi sporculara başarılar dileyen Vali Celalettin Güvenç, 10 kilometrelik maratonun birinci etabını koşarak tamamladı. 10 kilometrelik etapta erkekler kategorisinde, Muhammet Uğur Çakır birinci, Mikail Gürbüz ikinci ve Tanzer Dursun üçüncü olurken; bayanlarda ise, Tuba Merve Çavdar birinci, Aylin

Yanmaz ikinci, Elif Tepeli de üçüncü oldu.

Ardından koşulan 21 kilometrelik yarı maraton da erkeklerde Ercan Muslu birinci, Adem Pekdoğan ikinci ve Hamza Aydoğan üçüncü; bayanlarda ise, Lütfiye Kaya birinci, Narin Kahraman ikinci ve Moldova'dan yarışa katılan Svetlana Stepeleva üçüncülüğü elde etti.

Koşuların ardından bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Şanlıurfa'da düzenlenen yarışmaların kentin tanıtımı adına çok önemli olduğunu vurgulayarak, uluslararası spor dalında takım oyunlarının dışında bireysel sporların gelişimi adına bu tip organizasyonların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Soner Zeybek, bu tip yarışların atletizme olan ilgiyi de artıracağını ifade ederek, "Bu yarışmalar gençlerimizi bireysel spora ve atletizme olan ilgilerini artırıp bu alanlara yönlendirecektir.

Yarışmalara katılan ve etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmanın sonunda Vali Yardımcısı Soner Zeybek ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız tarafından dereceye giren atletlere madalya ve kupalarıyla birlikte hediyeleri verildi.