Şanlıurfaspor Başkanından Kuranlı Savunma

Şanlıurfaspor Başkanından Kuranlı Savunma

ŞANLUURFASPOR'un pazar günü tatil edilen 1461 Trabzon maçı için profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) gönderdiği savunmada Kulüp Başkanı Kemal...

ŞANLUURFASPOR'un pazar günü tatil edilen 1461 Trabzon maçı için profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) gönderdiği savunmada Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu'nun hakem raporundaki sözleri kullanmadığı konusunda Kur'an-ı Kerim üzerine el basarak yemin etmeye hazır olduğu da yer aldı.

PTT 1'inci Lig takımı Şanlıurfaspor'un savunması şöyle:

"Olaylara ilişkin üzüntü duyuyor, bundan sonra tedbirlerimizi artıracağımızın bilinmesini istiyor, hakemlerime ve tüm Türkiye'ye özürlerimizi yineliyoruz. Kötü tezahürat ve yabancı madde atma olayları süreklilik arz etmemiş ve zaman zaman tribünlerin belirli kısımlarında meydana gelmiştir. Raporda sahaya inen taraftar sayısının çoğaldığı belirtilirken görüntülerde hakemlerin soyunma odasına gidene kadar sahaya giren taraftar sayısının 3 olduğunu görülmektedir."

BAŞKAN YEMİN ETMEYE HAZIR

Hakem raporunda hakaretle suçlanan Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu'nun sadece kırmızı kart nedeniyle hakeme sitemde bulunduğu öne sürülen savunmada daha sonra şu görüşler savunuldu:

"Kulüp başkanımız taraftarın bir olaya yol açmaması için sahaya inmiş, görüntülerde de görüleceği üzere yöneticilerimizin taraftarı nasıl sakinleştirdiği görülmüştür. Olaylar yatışmak üzereyken ve sahada yabancı kişiler dolaşırken hakemin 10 kadar futbolcu arasında kırmızı kart göstermesi üzerine başkanımız, orta hakemin yanına gitmiş, (Kırmızı kartı yine göster hocam ama şu ortamda yapılacak iş mi bu, önce sahayı boşaltsaydık) sitemi olmuş, ama kesinlikle hakaret ve kişiliği rencide eden tek bir kelime kullanmamıştır. Kırmızı kart, olayların kontrolden çıkmasına sebep olmuştur. Kulüp başkanı, hakem raporunda yer alan sözlerden bir tekini dahi kullanmadığına ilişkin olarak Kur'an-ı Kerim üzerine el basarak yemin etmeye de hazırdır."

DHA(HK/AÖ) FOTOĞRAF