''Saray'' sigortasız çıktı !

''Saray'' sigortasız çıktı !

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın sigortalı olup olmadığı tartışmalarına Maliye Bakanı açıklık getirdi.

Şimşek, Meclis’te dünkü bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinden gelen, “Sarayın sigortası yapılmış mıdır, sigorta bedeli nedir, hangi şirkete sigortalattırıldı” sorusuna önce, “Bilmiyorum, dolayısıyla bedelini de bilmiyorum. Ama, bunu tabii ki her zaman sorabilirsiniz böyle bir şey varsa” diye yanıtladı.

DEVLET BİNASI SİGORTALANMAZ

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Orası kamu binası, kamu binalarının sigortası yapılmaz, devlet binalarına sigorta yapılmaz” derken, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, “Yaparken TOKİ inşaat firması olarak da yapmak zorunda sigorta, kanun gereği” dedi.

Şimşek de, “Genelde kamu taşıtları da sigortalanmaz, kasko yapılmaz, muhtemelen binalarda da aynı şekildedir” derken, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise “Yani, yangına mangına karşı da Allah’a havale ettiniz” dedi.

BİZ GELENE KADAR YANMASI

Hürriyet’te yayınlanan habere Şimşek ise yanındaki bürokratlardan bilgi alarak, “Bütçe Kanununda da hüküm varmış, müsteşarımız şimdi söyledi.

Dolayısıyla zaten sigorta yapılmıyor, sigorta yapılmaz. Sigorta yapılmadığına göre bedeli de yoktur” diye konuştu. Türkkan ise “Saraya biz gelene kadar iyi baksınlar, yakmasınlar” diye laf attı.