Saray'da bir ilk ! Nazarbayev böyle karşılandı

Saray'da bir ilk ! Nazarbayev böyle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'i karşıladığı törende Özel Harekat polisleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de resmi törenle KazakistanCumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i karşıladı. İki liderin başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Kazakistan'dan 2 Ağustos'ta yapılan açıklamada "Gülen okullarının Nazarbayev ile Özal arasında ikili anlaşmalarla kurulduğu, kapatılmayacağı" belirtilmişti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törende dikkat çeken detaylar da vardı.

MUHAFIZ ALAYI ASKERLERİNİN YERİNE ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ VARDI

Cumhurbaşkanlığı Tören Kıtası, alanda yerini aldı. 16 Türk devletini temsil eden askerler de tarihi üniformalar ve bayraklarıyla törende hazır bulundu.

erdogan-in-nazarbayev-i-karsiladigi-torende-bir-8676290_x_6801_o.jpg

Bu kez kapının her iki yanında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndan askerler yoktu. Askerler yerine Özel Harekat Polisi görev aldı.

EJDER'LER DE GÖREV ALIYOR

Polis Özel Harekat'ın kullandığı ve üzerinde hava savunma sistemi bulunan zırhlı araç 'Ejder'ler de güvenlik önlemi aldı.

"GÜLEN OKULLARI KAPATILMAYACAK" AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Kazakistan Eğitim Bakanlığı'ndan 2 Ağustos'ta yapılan açıklamada, FETÖ'ye bağlı 27 okulun kapatılmayacağı duyurulmuştu. Açıklamada "Okullar, Kazakistan CumhurbaşkanıNursultan Nazarbayev ile dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı Turgut Özal arasında bağımsızlıktan hemen sonra imzalanan ikili anlaşmalarla kuruldu" ifadelerine yer verilmişti.