Saray'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt !

Saray'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt !

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı Ahmet Hakan hakkında eleştirmesine Saray'dan yanıt geldi.

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’a yönelik büyük tepki çeken saldırının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olayı kınamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı’ndan ise konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Geçtiğimiz Çarşamba gecesi evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğrayan Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Geçtiğimiz gün ameliyata alınan ve evinde dinlenen Ahmet Hakan’a geçmiş olsun ziyaretleri de sürüyor.

Dün Ahmet Hakan’ı ziyaret eden CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“ÖLÜMLE TEHDİDE KEŞKE DAHA SERT ELEŞTİRİ OLSAYDI”

Kılıçdaroğlu, “Keşke Hürriyet’e ilk saldırı yapıldığında o vekili de ihraç etselerdi, ölümle tehdit eden iktidar kanadından keşke daha sert eleştiriler olsaydı ama olmadı” diye konuştu.

“BU SAATE KADAR TEPKİ VERMEMESİ PEK ÇOK KAFADA CİDDİ SORU İŞARETLERİ YARATTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Kılıçdaroğlu, "Hepimizin beklediği bir şey daha var. Bir ülkede önemli bir gazeteci saldırıya uğruyor  ve o ülkenin cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişisi sessizliğini koruyorsa, bu ülkede demokrasi açısından bir sorun var demektir. Kendisine açık ne bir çağrı yapıyoruz. Demokrasiyi savunuyorsan medyanın özgürlüğünü savunuyorsan tepkini açık ve net gecikmeksizin ortaya koyacaksın. Bu saate kadar tepki vermemesi pek çok kafada ciddi soru işaretleri yarattı. Kendisine diktatör tanımı kullanılıyordu, o tanımı besleyen bir tutum içinde. Ondan kaçınması tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

SARAY’DAN AÇIKLAMA YAPILDI

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan cevap geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Ahmet Hakan’a yapılan saldırı konusunda Cumhurbaşkanlığı’nın sessiz kaldığı iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Göktaş, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kendisinin de bilgilendirdiğini ifade etti, şunları söyledi: “Şiddet hiçbir surette mazur görülemez. Basına yönelik çirkin saldırıları kınıyoruz. Şiddet asla tasvip edilemez. Cumhurbaşkanlığı makamının olay karşısında sessiz kaldığı doğru değil. Saldırı sonrasında Cumhurbaşkanımız yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı olarak telefonla bizzat Ahmet Hakan’ı da aradım. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik, üzüldüğümüzü ilettik. Cumhurbaşkanımız şiddetin her türüne karşı olduğunu her vesileyle vurgulamaktadır. Saldırıyı, siyasi rant aracı gibi görmeyi doğru bulmuyoruz.”