Saray'ın klozetleri kaç altın ediyor ?

Saray'ın klozetleri kaç altın ediyor ?

"Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın belalısından" müthiş iddia: "Orada makama göre klozet var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan ‘klozet’ tartışması Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın açıklamasıyla farklı bir boyut kazandı.

Candan, Saray’da makama göre klozet bulunduğunu, fiyatlarının 5 ile 10 bin TL arasında değiştiğini söyledi. Bazısının 17 cumhuriyet altını değerinde olduğunu vurguladı.

Yapımına başlandığı günden beri tartışmaların odağında olan Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı, bu kez de Klozetleri ile gündemde.

Zaman gazetesinden Yavuz Akengin ve Ünal Livaneli’nin haberine göre Saray’daki lüks ve israfı kamuoyuna duyuran Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ‘altın kaplı klozet’ tartışmasını farklı bir boyuta taşıdı.

Saray’da makamlara göre farklı klozetler bulunduğunu, fiyatlarının 5 ile 10 bin lira arasında değiştiğini belirtti. “10 bin lira maliyeti olan klozetler 17 cumhuriyet altınına tekabül ediyor. Yani maliyetin kendisi altından daha değerli aslında.” dedi.

Candan, Erdoğan’ın ilginç kostümlü askerlerle poz verdiği ve devlet başkanlarını karşıladığı merdivenle ilgili de dudak uçuklatan rakamlar açıkladı. Buna göre, söz konusu merdiven, maliyeti 35 milyon 400 bin lirayı bulan 200 civarında özel üretim ithal avizeyle aydınlatılıyor. Eni 80 santim, uzunluğu 2,5 metre olan avizelerin tanesi en az 50 bin Euro. Avizelerde halojen ampuller tercih edildiği için normalden daha fazla enerji tüketiyor.