Sarışın Mayın Trump ?

Güncelleme:

Başlığı 'Sarışın Bomba' diye atsam biraz ayrılıkçı kaçar diye korktum. Ne de olsa her türlü ayrımcılığa karşı bir dünya düşlüyoruz.

Evet seçimi Trump kazandı. Ama ne seçim oldu. Bu seçimin ne öncesi ne de sonrası, 40 yıldır bu konuları takip eden birisi olarak yazıyorum, bugüne kadar görülmemiş öğeleri içinde saklamakta.

Türkiye medyasında tüm balon kafalar ve klavye silahşörleri Amerika uzmanı kesilmişken benimde topa girmem zorunlu oldu.

Son analizimde Amerikan derin devleti düğmeye bastı, Trump seçilecek dedim. Oldu.
Bazı tiplerin ahkam kestiği gibi ' Derin devlet Trump'a izin vermez' safsatalarına inanmayın. Aksine derin devlet Trump'ı daha rahat manipüle edebileceğini düşünüyor.

Burada ikinci defa tekrarlıyorum Brexit olayı ve Trump'ın seçilmesi rastlantı değil yeni bir küresel oyunun gambitidir.  Anglo-Sakson 'Big Boys' 'Big Para' ' Big Farma' ve 'Big Enerji' kartları yeniden karılıyor.

Önce Bir Kaç Gerçek

Hillary genel oy toplamında Trump'dan 600 bin daha fazla oy aldı. Ne ki eyaletleri ( yani birleşik devletleri ) temsil eden delegele sayısında çoğunluk Trump'da. Trump bu yüzden başkan. Medyada bazı süper zekalıların reyting uğruna  bu konuda yaptıkları spekülasyonlar sadece spekülasyondur. Ciddiye almayınız.

Seçimin üzerinden bir hafta geçmiş olmasına rağmen Trump karşıtı gösteriler tüm ülkede devam etmekte. Gösteriler liseler seviyesine kadar indi. 40 yıldır görülmemiş bir olgu.

Amerika'nın tamamen ortadan bölünmüş bir ülke olduğunu artık söyleyebiliriz. Önümüzdeki aylarda bir çok hassas kurumun ve özellikle yargının ciddi bir stres testinden geçeceği kesin.

İş Bitirici Trump

Abicim Trump müteahhit, esnaf adam pragmatik olarak konuları çözer yaklaşımı belki çok kısa dönemde cazip görünebilir ama Amerika'nın süper güç olması daha ciddi ve istikrarlı bir küresel platform gerektirmekte.

Trump bugün Beyaz Saray'a kritik bir atama gerçekleştirdi. 'Beyaz Milliyetçi' aşırı sağcı birisini başdanışman yaptı. Kısacası Trump'ın nerede ne yapacağı belli değil.

Gülen'in iadesi konusunda Trump'ın daha tavizkar olacağına sevinenler Trump'ın diğer yönlerini unutmasınlar.

Anlayacağınız Allah dünyayı ve Türkiye'yi sarışın ve serseri mayından korusun.

15 Kasım 2016

Diğer Yazıları
Bir Türk Kedisinin Amerika Macerası
Yüzde 0,0055
Futbol, Fenerbahçe ve Siyaset