Sarıyer Belediyesi Ayazağa’da hizmete başladı

Sarıyer Belediyesi Ayazağa’da hizmete başladı

Sarıyer Belediyesi, Ayazağa, Huzur ve Maslak Mahalleleri’nde birçok alanda faaliyetlerine başladı.

Sarıyer Belediyesi, yerel seçimler sonrasında sınırlarına dâhil edilen Ayazağa, Huzur ve Maslak Mahalleleri’nde altyapı çalışmaları, parkların bakımı, temizlik hizmetleri ve geri dönüşüme kadar birçok alanda faaliyetlerine başladı.

Sarıyer’de olduğu gibi Ayazağalı vatandaşların da huzur içinde yaşamaları için seçim sonrasında ki ilk mesai gününde Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Ayazağa’da görevlendirildi.

Yol Genişletme Çalışmaları Başladı

img_7594.jpgGeride kalan 5 yılda, Sarıyer tarihinde rekor rakamlara ulaşan altyapı hizmetleri sunan Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ayazağa’da yaşayan vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının talepleri doğrultusunda çalışmalarına yön veriyor.

Ayazağa’nın en önemli sorunu olan yolların dar olması, trafik ve park konusunda çözüme ulaşmak amacıyla Ulaşım Trafik Koordinasyon Merkezi ve İETT Bölge Müdürlüğü ile birlikte ortak bir çalışma yapan Fen İşleri ekipleri, Yeşiltepe Otobüs Durağı’nın çevresinde düzenleme yaptılar.

Hayatı Kolaylaştıran Merdiven Çalışmaları

Sarıyer’de 5 yılda 30.300 metretül merdiven çalışması gerçekleştiren ekipler Ayazağa’da da hayatı kolay kılmak amacıyla faaliyetlerine başladı. Otobüs park yerinin yol genişletme çalışmasını tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi kapsamında durağın bulunduğu alana ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni bir merdiven yapıldı.

oyak-sitesi-yesiltepe-ayazaga-calismalar-(68).jpg

Mevcut merdivenlere korkuluk ilave ederek yaşlı vatandaş ve çocukların ulaşımı daha güvenli hale getirildi. Çalışmalarına en üst mahalleden başlayıp aşağıya doğru sürdüreceklerini belirten ekipler, parklandırma çalışmalarının yanı sıra kaldırımların engelli ulaşıma uygun hale getirmeyi planlıyorlar.

oyak-sitesi-yesiltepe-ayazaga-calismalar-(67).jpg

İçme Suyu Dağıtımı Başladı

Düzenli olarak çöpleri toplayan Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, geri dönüşüm çalışmasını Ayazağa’da da başlattılar. Sarıyer’de olduğu gibi Ayazağa ve Huzur Mahallesi’nde bulunan ibadethanelerin temizliğini yapan ekipler, tankerlerle ücretsiz içme suyu dağıtmaya başladılar.

img_7633.jpg

Gençler İstedi Jimnastik Alanları Geliyor

Ayazağalı gençlerin istekleri doğrultusunda parklardaki jimnastik alanları için yeni spor aletleri temin eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ayazağa’ya yeni jimnastik alanı kazandıracak. Mevcut parklardaki ağaçların bakım ve budamalarını yapan ekipler, mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda imar durumuna uygun olarak oturma alanları yapmak için kolları sıvadı.