Sarıyer Belediyesi yapıyor, İSKİ kazıyor

Sarıyer Belediyesi yapıyor, İSKİ kazıyor

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi sakinleri ve esnafı, bir süre önce Sarıyer Belediyesi’nin asfaltladığı Evrenpaşa Caddesi’ndeki İski çalışmasına büyük tepki gösterdi.

İski ekiplerine kazı çalışmasının sebebini soran vatandaşlar, yetkililerden tatmin edici bir yanıt alamayınca Sarıyer Belediyesi’ne sitemlerini ve şikayetlerini bildirdiler.

Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; uzun bir süredir Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Evren Paşa Caddesi’nde asfaltlama çalışması yapılacağı İSKİ’ye bildirdi.

Ancak Fen işleri, İSKİ’nin bu caddede altyapı çalışması yapıp yapmayacağı konusunda bilgi alamadığını belirtti.

Vatandaşları, çevre esnafını ve trafikte seyreden araçları daha fazla mağdur etmemek için asfaltlamayı bitiren Sarıyer Belediyesi’nin çalışmasının  üstünden henüz 15 gün geçmeden İSKİ’nin başlatmış olduğu kazı çalışması mahalleliyi çileden çıkardı. Kim olursa olsun devlete ödedikleri vergilerin siyasi çekişme, kişisel hırslar ve kurum çatışmalarına çarçur edilmemesi gerektiğini ifade eden mahalleli, İSKİ’nin yaptığı bu yanlış uygulamanın ne ahlaka, ne etiğe ne de insanlığa sığmadığını belirtti. Ortada, millete ve halka yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar; “Biz hakkımızı helal etmiyoruz, Büyükşehir Belediyesi işini hakkıyla yerine getirsin. İlçe Belediyesi’nin icraatlarını sırf farklı partili olduğu için tarumar etmesin. Bu insafsızlıktır, ayıptır, günahtır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olmasına rağmen Sarıyer Belediyesi tarafından mahalleye yakışır bir yol yapmak için verilen emekler boşa çıkmış oldu.