Sarıyer Belediyesi’nden öğretmenlere hediye

Sarıyer Belediyesi’nden öğretmenlere hediye

Sarıyer’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunma töreniyle başladı.

Sarıyer Merkez’de düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Erdem, Gökan Zeybek, Mustafa Tok, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninden sonra İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin sunumunu Behçet Kemal Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni M. Emin Gürbüzel yaptı. İtü Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi Müdürü Serap Sarıgül Hazar’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir bir görev olduğunu belirten Tahmaz, gelecek nesillerin emanet edildiği öğretmenlere meslek hayatlarında başarılar diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz’ın ardından emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Mehmet Akgündoğdu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu güzel günde tüm öğretmenlerin hakettiği saygıya kavuşmalarını ve ekonomik sıkıntılar içinde boğuşan öğretmenlerin artık hakettikleri mertebeye gelmelerini diledi.

Başkan Genç: Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum

Konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edilen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilkokul öğretmeni merhume Ayşe Ulubilge’yi anarak konuşmasına başladı. Yurt çapında görev yapan binlerce öğretmene selam gönderen Genç, Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmen için de bir saygı alkışı istedi.

Başkan Genç atama bekleyen öğretmenleri unutmadı

Öğretmenlerin sorunlarına da değinen Başkan Genç, umutla atama bekleyen öğretmenlerin bir an evvel göreve başlamasını diledi.

Genç; “Öğretmen okulun sıvasıyla, boyasıyla, çatısıyla veya tuvalet tadilatıyla uğraşmamalı”

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün meslektaşları olan öğretmenlerin gelecek nesilleri çağdaş ve modern bir şekilde eğitmekle meşgul olmaları gerekiğinin altını çizen Başkan Genç, “Öğretmen okulun sıvasıyla, boyasıyla, çatısıyla veya tuvalet tadilatıyla uğraşmamalı. Bu işleri biz elimizden geldiğince görev ve yetki alanımızda olmamasına rağmen yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. “Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum” sözleriyle kendisini alkışlayan öğretmenleri eğilerek selamladı.

Dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödül takdim edildi

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fırat Fehmi Işık, Hizmet Şeref Belgesi almaya hak kazanan öğretmenlerle, Şiir ve Kompozisyon dalında derece alan öğrencilere hediyelerini takdim ettiler.

Sarıyer Belediyesi’nden öğretmenlere hediye

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi tarafından sunulan Türk Hafif Müziği ve Türk Sanat Müziği gösterisinin ardından Sarıyer Belediyesi tarafından törene katılan öğretmenlere birer hediye takdim edildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına Sarıyer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Yazan, İlçe Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan, İlçe Spor Müdürü Namık Şişman, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Yavuz Acar, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Belediye birim müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.