Şarkiyatçıların büyük günü başlıyor

Şarkiyatçıların büyük günü başlıyor

Alman şarkiyatçıları alanlarındaki yeni bilgi ve bulgularını Münster’de bugün başlayan programlarında paylaşacaklar.

Alman şarkiyatçıları alanlarındaki yeni bilgi ve bulgularını Münster’de bugün başlayan programlarında paylaşacaklar. Ele alınacak konular Sibirya Türkçesinden Duisburg’daki Türklerin yaşadığı dönüşüme, Almanya’daki Müslümanların sorunları ve içtihadın rolüne kadar farklı alanlara yayılıyor.

Almanya’nın tarihindeki en büyük Şarkiyatçılar Buluşması, Münster Üniversitesi’nde başlıyor. 27 Eylül'e kadar sürecek olan Şarkiyatçılar Günü’ne dünya çapında şarkiyat üzerine çalışmalar yapan, konularının uzmanı binin üzerinde bilim adamının katılması bekleniyor.

Uzmanlar bu beş gün içinde 900 sunum ve konferansın yanı sıra 80 kadar da panel ile ilgililere yeni ve aktüel bakış açıları sunacak. Ele alınacak konular arasında Asya, Afrika ve Ortadoğu devlet ve toplumu ile ilgili araştırma sonuçları yer alıyor. Bu coğrafyanın tarih, kültür ve inanışlarına bakışların yoğunlaşacağı konferanslar serisinde İslam ve İslam dünyasına özel bir yer ayrılıyor.

Türkiye, Almanya ve dünyanın değişik yerlerinden uzmanların ele alacağı konular Osmanlı Tarihi ve tarihten günümüze uygulana gelen konularla gelenek çeşitleri, İslam’ın farklı coğrafyalarda uygulanma şekilleri ve İslam dünyasını ilgilendiren Arap Baharı, İran, Türkiye ve Ortadoğu özelinde sorunlar ve konular irdelenecek.

Alman Şarkiyatçılar Topluluğu (DMG) tarafından organize edilen bu konferanslar serisine Almanya’nın önde gelen İslam bilimcilerinden Gudrun Krämer ve Harvard Üniversitesi’nden Osmanlı Tarihi uzmanı Prof. Dr. Cemal Kafadar da onur konuğu olarak katılacak. CİHAN