Şaşırtan açıklama ! Tayyip Erdoğan, Tayyip Erdoğan'ı yalanladı

Şaşırtan açıklama ! Tayyip Erdoğan, Tayyip Erdoğan'ı yalanladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan sabah "okudum" dediği belge ile ilgili öğleden sonra yaptığı açıklamada "okudum demedim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Slovenya'ya hareketi öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan basın mensuplarının başkanlık sistemine ilişkin sorularına AK Parti'nin seçim bildirgesini ve başkanlık sistemi vaatlerini "bizzat okuduğunu" ve "kendi kanaatlerini ifade ettiği" belirtmişti. Bu açıklamanın ardından muhalefet partilerinden tepki gelmişti.

"OKUDUM DEMEDİM"

Gazeteci: Bugün Ak Parti'nin seçim bildirgesini okuduğunuza dair sözlerinize muhalefetten tepki geldi. Seçim bildirgelerini size göndereceklerini söylediler?

Erdoğan: Seçim bildirisi okudum diye beyanım olmadı. Başbakanın, başkanlık sistemi ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını, bizzat kendisini yazacağını söylediğini, ben de düşüncelerimi kendisi ile paylaştığımı söyledim. Muhalefet seçim bildirgelerini bana yollarsa kendilerine yardımcı olurum. Hele hele başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini yollarlarsa isabetli olur. Biliyorsunuz başkanlık sistemine karşılar. Ben bu ülkede, ülkemde 40 yıldır siyasetin içinde olan birisiyim. Bunlar siyaset acemisi, bu tür bildiriler gelirse tecrübelerimi kendileri ile paylaşmış olurum.

111-029.jpg

 

PEKİ ERDOĞAN NE DEMİŞTİ ?

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde de yer verilen açıklama şu şekildeydi: