SAT komandosundan cemaat itirafı

SAT komandosundan cemaat itirafı

Darbe girişimine katılan SAT'çı Kenan Ceylan, 21 yıldır cemaate yer aldığını itiraf etti.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili her gün yeni bir itiraf ortaya çıkıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Fidan’ın talimatıyla başlatılan soruşturmada darbe girişimine katılan SAT’çı Astsubay Kenan Ceylan gözaltına alınan isimlerden sadece birisi. 1995 yılında örgüte katıldığını itiraf eden Ceylan FETÖ üyeliği ve darbe teşebbüsü suçlamasıyla tutuklandı.

Akşam gazetesinden Hilal Yıldırım'ın haberine göre Ceylan, savcılık ifadesinde, şunları söyledi: “SAS Grup Komutanlığı’nda kurbağa adam eğitmeni olarak görev yapmaktayım. Gülen cemaatine 1995 yılında Yenibosna’da bulunan öğrenci evine giderek katıldım. 2011 yılında eğitim amaçlı Amerika’ya gittim. 15 Temmuz günü Deniz Kurmay Binbaşı Hakan Egemen telefonla arayarak, ‘Akşam hava kararınca SAT Grup Komutanlığına gel. Çok önemli bir görev var’ dedi.

KOMUTANLARA KORUMA

22.00’da SAT Grup Komutanlığına gittim. Subay salonuna aldılar bizi. Çok kalabalıktı. Binbaşı Hakan Egemen bize, ‘Bu akşam darbe olacak komutanlarımızı koruyacağız. Kesinlikle kimseye zarar vermeyeceğiz’ dedi. O esnada bazı personele Whatsapp’dan mesaj geldi. Mesajda köprülerin kapatıldığı, tankların yola çıkmasıyla ilgili şeyler söyledi. Daha sonra ortalık hareketlendi. Silahlarımızla birlikte çıktık. Görev yerimiz Beylerbeyi’ydi ancak görev yerine gitmedik. Yoldan geri dönerek birliğime gittim. Hiçbir olaya katılmadım."

Akşam