Satışlarda büyük düşüş !

Satışlarda büyük düşüş !

Ramazan ayında satışların iyi gittiği sucuk ve pastırmanın satışları bir anda düştü.

Ramazan ayı başlarında iyi giden sucuk ve pastırma satışları bir anda durdu. Bu düşüşte artan sıcaklıkların etkili olduğunu söyleyen sektör temsilcileri, geçen senenin aynı dönemine yarı yarıya düşüş olduğunu belirtiyor.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, bunaltıcı sıcaklar nedeniyle satışlarda düşüş yaşandığını belirtti. Kayseri genelinde de bu düşüşü gördüklerini ifade eden Ünlü, "Ama gurbetçi vatandaşlarımızın da gelmesi ile bayram sonunda işlerimizin biraz daha hareketleneceğini düşünüyoruz" dedi.

Piyasadaki merdiven altı üretime de dikkat çeken Ünlü, insanların bu ürünler nedeniyle sucuk ve pastırma tüketiminden uzaklaştığını vurguladı.

Hürriyet'ten Baran Mutkilioğlu'nun haberine göre İzmir'deki Ege Bölgesi Kayserililer Derneği Genel Başkanı Ömer Halim Bezircilioğlu da Ramazan’ın ilk haftasında satışlarda yükselme olmasına karşın özellikle son 10 gündür ciddi bir sıkıntı yaşandığını kaydetti. Satışlardaki düşüşün yüzde 50'ye ulaştığını belirten Bezircilioğlu, 'sıcak ve bu sıcak nedeniyle sucuk ve pastırmanın vücutta braktığı koku tüketimi düşürüyor" dedi.

TALEPLERDE PATLAMA BEKLİYORUZ

Başyazıcı Et Ve Et Ürünleri Satış Müdürü İrfan Özkan da sıcakların etkisini fazla göstermesinden dolayı ramazanda bekledikleri satış rakamlarına ulaşamadıklarını ancak bayramın yaklaşmasıyla taleplerde gözle görülür artışlar yaşadıklarını kaydetti. Özkan, "Gurbetçi kardeşlerimizin tatil için ülkede bulunması ve bayramla beraber taleplerde patlama bekliyoruz" dedi.