Savaş muhabirliği eğitiminden kareler

Savaş muhabirliği eğitiminden kareler

AA Haber Akademisi ile Polis Akademisi'nin ortaklaşa düzenlediği savaş muhabirliği eğitiminden müthiş kareler...

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi ile Polis Akademisi Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği "8. Dönem Savaş Muhabirliği Sertifika Programı'nda" eğitimler hız kesmeden devam ediyor.

Programa katılan kursiyerler, savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak muhabir olabilmek amacıyla Türkiye'nin uzman polis ve askerleri tarafından eğitiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Polis Akademisi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) personelinin de yer aldığı eğitimde muhabirler, görev başında karşılaşabilecekleri saldırı ve tehlikelere karşı kendilerini korumayı ve olağanüstü şartlarda görev yapmayı öğreniyor.

--7874036.jpeg

Kursiyerlere, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı Deniz Limanları Şube Müdürlüğünde görevli deniz polisleri tarafından Kesikköprü Barajı'nda verilen eğitimlerde, suda hayatta kalma, suda vücut ısısını koruma ve boğulmak üzere olan birine müdahale yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitim sırasında senaryo gereği suya bırakılan kursiyerlerin yüzme bilmeyen arkadaşları tarafından kıyıya getirilmesi büyük ilgi gördü.

--7874034.jpeg

Kursiyerler daha sonra Polis Akademisinin Gölbaşı Sürüş Teknikleri Eğitim Pisti'nde güvenli sürüş teknikleri eğitimi aldı. Simülasyon araçlarında eğitim alan ve uzman polisler tarafından parkurda ileri sürüş tekniklerini öğrenen muhabirler, emniyet kemeri kullanmadan geçirecekleri olası bir kazada yaşanacakları, uygulamalı olarak test ettiler.

--7874030.jpeg

Kursiyerlere özel harekatçılar eğitim verdi

Eğitimde, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Özel Harekat Dairesi Başkanlığınca kursiyerlere kaçırılma, rehin alınma, kontrol noktalarında mevzi oluşturma, silah ve kişisel güvenlik konularında bilgi verildi. Kursiyerlere, kurşun geçirmez ekipman ve gaz maskesi kullanımı uygulamalı öğretildi.

--7874028.jpeg

Riskli bölgelerde haber takibinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı farkındalık kazandırılan kursiyerler, eğitim kapsamında zorlu arazi koşullarında yaklaşık 30 kilometre yürüyerek geceyi Gölbaşı ilçesi Şekertepe mevkisindeki kampta geçirdi. Burada senaryo gereği düşman bölgesine sızarak görüntü almaya çalışan kursiyerler, düşman karargahına giderken atılan aydınlatma fişeğinden gizlenmek amacıyla yere yattılar ve görevlerini başarıyla yerine getirdiler. Geceyi mevzilerde geçiren kursiyerler, baskına karşı sırayla sabaha kadar nöbet tuttu.

Sabah aynı güzergahı yürüyerek Özel Harekat Dairesi Başkanlığına gelen kursiyerler, burada oluşturulan parkurda tünellerin içinden sürünerek geçti ve belirlenen hedeflere vararak görüntü aldı. Eğitimin son bölümünde Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Özel Harekat Dairesi Başkanlığınca, kursiyerlere araca saldırı anında nasıl hareket etmesi gerektiği anlatıldı. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, aracı silahlı saldırıya maruz kalan muhabirler, acil olarak aracı boşalttılar ve sürünerek güvenli bölgeye ulaştılar.

Eğitim kapsamında kursiyerlere, Bomba İmha Daire Başkanlığınca "patlayıcılar, mayın ile bubi tuzakları ve tehlikeli alanlar" anlatılacak.

AA