Savcı 4.5 asır hapis istedi

Savcı 4.5 asır hapis istedi

Kobani protestolarına katılan 2 kişi hakkında 4.5 asır hapis istendi.

Zeytinburnu'nda IŞİD'in Kobani saldırısını protesto eylemlerine katıldıkları iddia edilen 2 kişi hakkında "devletin bütünlüğünü bozma" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile çeşitli suçlardan 225 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, çıkan olaylarla ilgili Nihat T. ile Yusuf Ö. şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede, PKK /KCK'nın uzantısı olarak nitelendirilen PYD'nin elinde bulunan Kobani'ye IŞİD'in ağır silahlarla saldırı başlatması ve PKK'nın kayıplar vermesi üzerine Cemil Bayık tarafından talimatlar verildiği öne sürüldü.

Bayık tarafından verildiği ileri sürülen talimatlar sonrasında PKK/KCK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde faaliyet gösteren kişiler tarafından 4 Ekim'de İstanbul 'da molotofkokteyli ve havai fişekle korsan gösteri eylemlerinin gerçekleştirildiği, birçok iş yeri, kamu kuruluşu ve polise yönelik saldırı eylemleri yapıldığı, YDG-H içerisinde faaliyet gösteren kişiler tarafından polise yönelik silah kullanıldığı ve bir polis memurunun yaralandığı ifade edildi.

Sosyal medyada yayımlanan mesajlara da yer verilen iddianamede, "Bütün bu yayınlar neticesinde 7 Ekim'de Zeytinburnu'nda PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösteren şahıslar tarafından korsan gösteri eylemleri düzenlenmiş, eylemler sırasında birçok bölgede iş yerlerine ve kamu binalarına zarar verilmiş, polise yönelik molotofkokteylli ve taşlı saldırı meydana gelmiştir" denildi.

Çıkan olaylarda 62 kişinin mağdur müşteki olduğu, mallarına zarar verildiği ayrıca bir bankanın suçtan zarar gördüğü anlatılan iddianamede, Tunç ile Özdemir'in "Devletin bütünlüğünü bozma" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", "silahlı terör örgütüne üye olma", 62 müşteki için ayrı ayrı "mala zarar verme" , "ihtara rağmen dağılmama" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından da 225 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Davanın duruşması ileriki günlerde Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.