Savcı Çimen'den şok tweetler !

Savcı Çimen'den şok tweetler !
Güncelleme:

22 Temmuz operasyonunu başlatan Savcı Çimen operasyon hakkında tweet attı.

22 Temmuz operasyonunun ardından başsavcılıkça takipsizlik kararı verilen Selam-Tevhid örgütü soruşturmasını başlattığı belirtilen savcı Adnan Çimen, Twitter hesabından operasyona ilişkin tweetler attı.

Adnan Çimen'in  tweetlerin bazıları şöyle: 

"Dosyayı yürüttüğüm yaklaşık 5 aylık sürede Sn. Başbakanı Bakanları ya da MİT Müsteşarını dinlediğimi ispat etsinler derhal istifaya hazırım", "Hodri meydan. Yalancı mısınız algı operasyonumu yapıyorsunuz görelim", "Selam terör örgütü Yargıtay tarafından 2002 2006 ve 2014'teki üç kararla 'silahlı terör örgütü' olarak kabul edildi"

BAŞSAVCILIĞIN AÇIKLAMASINA İLİŞKİN TWEETLER

Adnan Çimen operasyonun yapıldığı gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun  "76 emniyet mensubunun Selam - Tevhid örgütü soruşturmasında Başbakan ve bakanların diğer ülke yetkilileri ile görüşmelerini ve MİT Müsteşarını kod adıyla örgüt üyesi olarak dinleyip konuşmaları kaydederek casusluk yaptıklarının tespit edildiği" şeklindeki yazılı açıklamaya ilişkinde Twitter hesabından bazı tweetler paylaştı. 

O tweetler ise şöyle sıralandı: 

"Sn. İstanbul Başsavcısının basın bültenini hayretler içinde okudum. Oradaki hususlara suç duyurularımda açıkça cevap vermiştim", "Sn. Başsavcı basın bülteninde uydurma örgüt demiş. Yargıtay’ın kararları sizi bağlamıyor mu? Ya da Emniyetin terör örgütleri listesi"

"CASUSLUK İDDİASI ÇOK ZORLAMA OMUŞ"

 "Yalnız şu hususa değinmek isterim ki; soruştuma maddesi olan casusluk iddiası çok zorlama olmuş", "Sn. Başbakan Bakanlar ve Mit Müsteşarını dinlemişsem ispat edilirse istifa ederim diye beyanda bulunmuştum", "Bu beyanım Sn. İstanbul Başsavcısına T24 isimli internet sitesi tarafından sorulmuş", "Sn. Başsavcı cevaben " Polemiğe girmeyeceğim çocuk oyuncağı değil bunlar" demiş", "Görüldüğü üzere Sn. Başsavcı evet dinlenmiştir belgeleri dosyadadır demek yerine soruyu geçiştirmiştir", "Aslında polemiğe girilecek bir husus bulunmamaktadır", "Sn. Başsavcının bu kadar önemli bir hususta evet dinlenmiştir ya da hayır dinlenmemiştir demesi yeterlidir"

"Oysa Sn. Başsavcı basın bildirisindeki iddiasının arkasında duramamıştır", "Anlayacağınız basın bildirisi dosya kapsamına aykırı ve %90'ı itibariyle gerçekleri yansıtmamaktadır", "Bu basın bildirisinin gerçeğe aykırı olduğunun en önemli delillerinden biri şudur ki; Soruşturmalarda usulsüz işlemlere yada bir kısım suçların varlığına rastlanması halinde suçun faili Hakim yada Savcı ise Soruşturmanın bitmesini müteakip ilgili belgelerin üst yazıya bağlanarak suç duyurusu şeklinde HSYK'ya gönderilmesi gerekir", "Sn. Başbakanı Bakanları ve Mit Müsteşarını dinlemek Anayasal ve Yasal suç olduğuna göre soruşturma Savcıları olarak hakkımızda dinleme talep yazıları, mahkeme kararları ve telefon tapeleri üst yazıya eklenerek HSYK'ya suç duyurusunda bulunulması gerekir", "Bu suç duyurusu soruşturma Savcısı, ilgili Başsavcı Vekili ve Başsavcının görevleri arasındadır. Bu ihbarı iletmemek suçtur"

"YERDE Mİ GÖKTE Mİ? HİKMETİ NE OLA Kİ?"

"Sn. Başbakan, Bakanlar ve Mit Müsteşarının iddia edilen dinleme tapeleri varsa neden ilgili makamlara iletilmemektedir?", "Şayet yoksa ki olmadığına eminiz, o halde bu basın bildirisinin bizatihi kendisi gerçeğe aykırı ve algı operasyonunun bir parçası değil mi? Sahi iddia edilen bu meşhur dinleme kayıtları nerededir? Yerde midir gökte midir kimse ucunu dahi göremedi hikmeti ne ola ki?"

Kapanan Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde özel yetkili savcı olarak görev yaptığı sırada Selam-Tevhid örgütü soruşturmasını başlattığı belirtilen savcı Adnan Çimen 7 Şubat 2012'de yaşanan MİT soruşturması krizi sonrasında özel yetkileri alınarak memur suçlarına savcı olmuştu. Çimen son olarak 17 Ocak'taki HSYK kararnamesiyle Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na atanmıştı