Savcıdan Zarrab hamlesi ! Kozlarını paylaşıyor...

Savcıdan Zarrab hamlesi ! Kozlarını paylaşıyor...

Reza Zarrab'ın kefaletle bırakılmasını adaletli bulmayan Başsavcısı Preet Bhrara, mahkemeye yeni delil sunacak.

Kaçma riski bulunduğu, bunu sağlayacak ekonomik gücü ve siyasi ilişkileri olduğu gerekçesiyle Zarrab'ın kefaletle serbest bırakılmasına karşı çıkan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bhrara, bugün mahkemeye yeni bir dilekçe başvurusunda bulundu.

Reza Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman'ın, salı günü mahkemeye verdiği dilekçede, 10 milyon doları nakit, 40 milyon doları da tahvil olmak üzere 50 milyon dolarlık kefalet karşılığında serbest bırakılması teklif eden dilekçenin ardından, Başsavcı Bharara yeni bir girişimde bulunarak, bugün yerel saat ile 14.00'a kadar mahkemeye ek belge sunma talebinde bulunduğunu duyurdu.

BHRARA DİLEKÇESİNİ SUNACAK

Reza Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman, dün mahkemeye verdiği dilekçede müvekkili Reza Zarrabı'ın kefaletle serbest bırakılması gerektiğini savunmuştu.

Zarrab hakkında, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan ABD yaptırımlarını delme iddianamesini hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bhrara'nın bugün mahkemeye sunacağı dilekçenin, davaya bakan Richard Berman tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Başsavcı Bharara, işlediği öne sürülen suçlardan dolayı Zarrab için 75 yıl hapis cezası istiyor ve kefalet karşılığında serbest bırakılmasına karşı çıkıyor.