- IMKB

- 54.810
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3065
- Altın

- 619,17
- Ankara : 13 °C
- İstanbul : 16 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 15 °C
- Diyarbakır : 13 °C
Savcıların yetkilerine “MİT” tırpanı !

AK Parti Hükümeti, özel yetkili savcılıkların yetki değişikliği için TBMM'ye tek maddelik teklif sundu. CMK 250 kapsamındaki soruşturmalarda Başbakan'ın izni şart koşuluyor.
Hükümet, MİT-yargı arasındaki krizi sonuçlandırmak için harekete geçti. MİT kanunu değişiyor. Savcılar Başbakan'dan izin almadan harekete geçemeyecek.
MİT Müsteşarı ve eski 4 MİT yöneticisinin KCK soruşturması kapsamında ifadesinin alınması için savcıların harekete geçtiği sırada hükümet de MİT mensuplarının görevden doğan suçlamalara karşı korunmasını sağlayan bir formülü Meclis'e taşıdı.
Önceki gün özel yetkili savcının MİT Müsteşarı ve 4 MİT mensubunu KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağırmasının ardından başlayan yetki tartışmasına hükümet son noktayı koyuyor.
AK Parti Isparta milletvekili Recep Özel, bugün öğleden sonra Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi verdi. Bu teklif, MİT kanununun 26 maddesinin değiştirilmesini öngörüyor.
Buna göre MİT mensuplarının görev sırasındaki faaliyetleri nedeniyle açılacak soruşturmalar Başbakan'ın izniyle yapılacak.
Hızlıca yapılıp Ankara'daki yargı-MİT krizini sonlandırması beklenen yasa taslağının metni ise şöyle:
"MİT mensuplarının veya Başbakan tarafından özel bir görev ifa etmek üzere görevlendirilenlerin görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı ya da CMK'nın 250'nci maddesinin birinci fıkrasına göre kurulan ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçları işledikleri idiasıyla haklarında soruşturma yapılaması Başbakan'ın iznine tabidir."
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- Eurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
- İsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...
- Bu polis Twitter'ı salladı !
- İzmir'de sapık baba dehşeti
- İsrail'den Türkiye'ye One Minute
- ATM’ye dokunan yanıyor
- "En düşük maaş 1.757 TL olacak"
- "Survivor’a katıldığım için çok pişmanım"
- Bu sözcükler takibe alınıyor !
- Gökçek twitterı yine salladı
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi












































Bu habere 59 yorum yapıldı.
PKK=AKP EN DOĞRUSU BU
BeğendimBeğenmedimRECEP BEY PKK LI GENÇLER YETİŞTİRDİ
BeğendimBeğenmedimHANİ YETER BİRAZ DA DİNDAR GENÇ OLSUN DEDİ
YANİ DİNDAR PKK LI HİZBULLAH GİBİ YANİ GİZLİ
ARAMIZDA DOLAŞAN KATİLLER BU BÖYLE ANLAMA GELİYOR DOSTLAR
BAŞKA BİR AÇILIMI YOK
Bu nasıl MİT pkk ya kuryelik yapıyor, pkk ile işbirliği yapıyor, nobette askerlerimizin şehit edilmesine vesile oluyor, kck yı kuruyor, özerk kürdistanı tutanaklara geçiriyor kısaca Türkiye halkına, ülkeye devlete ihanet ediyor. mit devlete değil hükümete çalışıyor Başbakanlığa bağlı bir teşkilat bütün bunları yapıyorsa ve hükümette yasa ile korumaya alıyorsa bu suçlara hükümette dahildir.
BeğendimBeğenmedimokadar güzel özetlemişki söylenecek laf yok
BeğendimBeğenmedimBIRDE BASBAKAN VE BAKANLARIN YARGILANAMAYACAGINA DAIR KANUN CIKARTIRLARSA TAM 12 EYLUL KANUNU OLUR KI YENI ANAYASA YAPACAKLARA DA BU YAKISIR. AMERIKA YURU YA "KULUM" DERSE KIMSE TUTAMAZ SENI. SIMDI BIZE BIRDE PEYGAMBER LAZIM. ALLAHIMIZI BULDUK AKP SAYESINDE, BUNA BIRDE PEYGAMBER LAZIM.
BeğendimBeğenmedimSavcılar o zaman VATANA İHANET emrini Mit Müsteşarına kim verdiyse O'nu sorgular.Hni yargı dokunulmazdı.Demekki Terör örgütüne zarar verip VATANINA SAHİP çıkanların hepsi tutuklanacak Vatan parçalanacak .Gidişat ARAp baharına benzemez inşallah.ALLAH (cc) sonumuzu hayır etsin.
BeğendimBeğenmedim