Savcının ölümü için şok iddia !

Savcının ölümü için şok iddia !

Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı, Berkin Elvan'ın soruşturmasında sona gelindiği için savcının öldürüldüğünü öne sürdü.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesiyle ilgili konuşan Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı, "Berkin Elvan'ın katilini bulmadığı için değil, sonuca yaklaştığı için öldürüldü" dedi.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten ve dün yasadışı terör örgütü üyelerince şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz son yolculuğuna uğurlandı. Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze törenine cübbeleri ile katılan Hukukçular Derneği üyeleri, saldırıyı kınadı. Cenaze töreninden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı, saldırının zamanlamasına dikkat çekerek, "Berkin Elvan'ın katilini bulmadığı için değil, sonuca yaklaştığı için öldürüldü" dedi.

Acılı bir günde olduklarını kaydeden Tatlı, "Meslektaşımızı kaybettik. Sadece ekmek parası için yapılamayacak bir işi yaparken, çok zor bir işi yaparken, mesleğini icra ederken; birileri tarafından, Berkin Elvan'ın katilini bulmadığı için değil, sonuca yaklaştığı için öldürüldü. Biz buna inanıyoruz. Gelen bilgiler bu yönde. Acılı bir gündeyiz. Rabbim rahmet eylesin. İnşallah şahadetini kabul eylesin. Bizde görevimizi yapmak için buradayız. Bu konuyu güvenlik tedbirleri olmalı mıydı? Olmamalı mıydı? Bunların hepsi daha sonraki konular. İnşallah buradaki son görevimizi yapacağız. Bundan sonrada diğer hususları değerlendireceğiz. Sıcağı sıcağına yapılması gereken tek şey; biz tek bir vücuduz, aynı gemideyiz. Yapmamız gereken tek şey birbirimize daha sükunetle davranmak. Daha sakin olmak. Biraz düşünmek. Kendi başımıza kalmak. Ondan sonra nerede yanlış yaptık? Neleri yapmamız gerekiyor? Bunları ayrıca değerlendireceğiz" diye konuştu.