Savcıya hüzünlü veda !

Savcıya hüzünlü veda !

Teröristlerce öldürülen Ovacık İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun babaevine getirildi.

PKK'lı bir kadın terörist tarafından başından vurularak şehit edilen Tunceli'nin Ovacık İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un (34) Türk bayrağına sarılı cenazesi baba evine getirilerek helallik alındı.
 
Şehidin yakınları metanetini korurken, acılı eş Cihan Uzun, “Ben dimdik ayaktayım. Üç şerefsize pabuç bırakmam. Seyretsinler, görsünler bak gülüyorum ben. Güle güle yiğidim” diyerek eşini uğurladı.

Ovacık'ta adliye lojmanlarına giderken evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Başsavcı Murat Uzun, tedavi için kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Uzun'un Türk bayrağına sarılı naaşı Elazığ Havaalanı'ndan Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı 211. Filo'ya ait askeri uçakla dün gece saat 02.00 sıralarında Samsun-Çarşamba Havaalanı'na getirildi. Havaalanından alınan Uzun'un naşı Gazi Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Bu sabah erken saatlerde evinin önüne gelen birçok vatandaş aileye taziye ziyaretinde bulundu. Çevredeki evlerin balkonları ve camları Türk bayraklarıyla donatıldı. Samsun ve çevre ilçelerin adliyelerinden şehit evine birçok savcı ve hakim gelerek başsağlığı mesajında bulundu. Cuma namazı sonrasında baba ocağına helallik alınması için getirilen Savcı Murat Uzun'un Türk bayrağına sarılı naaşını gören ailesi uzun süre gözyaşı döktü.

Tabutun başına gelen şehit savcının eşi hemşire Cihan uzun, "Murat'ım, dimdik buradayım. Oğullarını da senin gibi savcı yapacağım. Kimse bizi bükemez. Biz sağlam bir aileyiz. Bugünün bütün gazetelerini toplayacağım ve çocukların senin mesleğine girdiğinde onlara hediye edeceğim. Sana sözüm olsun Murat. Burada bir şehit, bir kahraman var, herkes görsün. Ben dimdik ayaktayım. Üç şerefsize pabuç bırakmam. Seyretsinler, görsünler bak gülüyorum ben. Güle güle yiğidim” dedi.

Şehit Uzun'un babası Hamit Uzun, metanetini korurken, kız kardeşi Hülya Uzun, "Hoş geldin ağabeyim. Özledim dedim geldin mi ağabeyim" diye gözyaşı döktü. Şehit Murat Uzun'un erkek kardeşi Ercan Uzun, "Yiğit ağabeyim ben de senin gibi şehit olacağım" diye konuştu.

Şehidin 4 yaşındaki oğlu Emir Kaan'a son kez babasını gösteren aile yakınları, "Baban uyuyor oğlum" diye seslendi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı helallik alımı sonrasında şehit Başsavcı Murat Uzun'un naaşı tören ve cenaze namazı kılınmak üzere Büyük Cami'ye doğru yola çıktı. Uzun'un naaşı burada kılınacak cenaze namazının ardından İlkadım ilçesi Yukarı Avdan Köyü Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanlığında toprağa verilecek.