Savcıyı rehin alanlar taleplerini açıkladı

Savcıyı rehin alanlar taleplerini açıkladı

Berkin Elvan soruşturması Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan DHKP-C militanları, taleplerini açıkladı.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında rehin alındı. Savcı Kiraz'ı rehin alan militanlar, saat 15.36'ya kadar talepleri yerine gelmezse savcıyı öldürmekle tehdit ediyor.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin tutan DHKP-C militanları, savcıyı serbest bırakma karşılığında çılgın taleplerde bulundu.

İŞTE DHKP-C'NİN TALEPLERİ

Halkın Sesi adlı hesaptan "DHKC Savaşlılarının Gerçekleştirilmesini İstedikleri Talepleri" adı altında bir liste yayınladı, İşte o liste:

1-Berkin Elvan’ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…

2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları…

3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…

4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…

5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi…

MEHMET SELİM KRİZ KİMDİR?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Gezi Parkı eylemeleri sırasında İstanbul Okmeyda'nında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya bakıyor.

Yaklaşık iki ay önce bu soruşturmaya atanan Savcı Kiraz, son olarak Emniyet Müdürlüğü'nden daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.