Sedat Peker: Başkanlık sistemi sigortamız

Sedat Peker: Başkanlık sistemi sigortamız

Sedat Peker, Çanakkale'nin 100. yıl kutlamaları ve başkanlık sistemini böyle yorumladı.

Sedat Peker bugün yaptığı açıklamasında koalisyon hükümetlerinin ülkeyi bataklığa sürüklediğini dile getirerek başkanlık sisteminin gerekliliğini savundu. Çanakkale Abidesini tamamlayamayan koalisyon hükümetinin bir ülkeyi nasıl yönetebileceğini sordu. 'Başkanlık sistemi milletimizin sigortasıdır.' dedi.

İşte Sedat Peker'in o açıklaması:

Kıymetli dostlarım,
Bildiğiniz üzere Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl kutlamalarını birkaç gün önce millet olarak haklı bir gururla yaşadık.
Bazı geceler düşünceye daldığım zaman tevazunun vücut bulmuş hali Mehmet Akif Ersoy (r.a.)’un, Ashab-ı Kiram’dan Cennet ile müjdelenen, Bedir savaşına katılmış şehitleri ve gazileri, Çanakkale savaşına katılmış olan ecdadımızla aynı denklikte görmüş olması, beni bir düşünceden bir düşünceye iterdi.

“Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi.” (Çanakkale Şehitlerine Şiirinden)
Sonrasında ise tüm bedenimi bir huzur kaplardı ve Çanakkale harbini baştan sona okuyarak, uykuya dalardım. Bazı gecelerde ise “Safahat”ın seslendirilmiş halini dinleyerek, uykuya dalardım. Ancak her iki şartta da hissettiğim gurur, özgüven, anlatamayacağım kadar yüksek olurdu.

Cennet ile müjdelenmiş olan Peygamber Efendimiz’in Ashab-ı ile denk tutulan ecdadın torunları olmanın müthiş gururunu yaşarken, sinir sistemimin bozulmasına sebep olan bir dönem anımı sizlerle paylaşmak isterim.

Koalisyon hükümeti zamanıydı. Çanakkale şehitliğindeki abidenin bütçesi bittiği için inşaatı maalesef ki tamamlanamıyordu. Bugün gördüğünüz o abide, yarısına kadar çıkmış ve sadece çıplak beton bir haldeydi. Sağolsun, Sayın Uğur Dündar, şehitliğin tamamlanabilmesi için Arena programında kampanya başlattı. Uzun süreler sonra bu kampanya neticesinde şehitlik anıtı ancak tamamlanabilmişti.

Kıymetli dostlarım, bu geçen süre içerisinde yani kampanya boyunca canım çok acımıştı. Böyle şanlı bir ecdadın torunu olacaksınız ancak böyle aciz bir hükümetin ve devletinde vatandaşı olacaksınız. Bu korkunç ikilemin içerisinde epeyce bir süre kalmıştık.

Daha önceki yazılarımda bahsettiğim TİKA’nın üstün emeği ve devletin, milletin, hükümetin, destekleriyle bugün dünyanın her yerindeki TÜRK-İSLAM eserleri layıkıyla onarılmaktadır (YÜCE ALLAH’a şükürler olsun.).

Kıymetli dostlarım, tekrardan bir seçim arefesindeyiz. Çok dikkatli ve akıllı olmamız gereken bir zaman. Her ne olursa olsun bir daha koalisyonların bu ülkenin başına bela olmasına müsade etmeyecek olan tek sistemi yani başkanlık sistemini getirmeliyiz.

Olurda tekrardan koalisyon hükümetlerinin eline düşersek, medya patronları, televizyonlarda bakanlarımızı fırçalar, başbakanlarımızı da pijamalarıyla evlerinde ağırlarlar. Bizim başka bir ülkemiz yok. Gidebilecek başka bir yerimiz yok. İşte bu yüzden sadece ama sadece aklımızla karar vermeliyiz. Başkanlık sistemi milletçe bizim sigortamız olacaktır.

BİR UMUTTUR YAŞAMAK
SEDAT PEKER