''Şehidimin kanı yerde kalmayacak''

''Şehidimin kanı yerde kalmayacak''

Diyarbakır'da hain saldırıda şehit olan Astsbuay Nejdet Aydoğdu, son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır’daki hain saldırıda şehit olan Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, Ordu’nun Ünye İlçesi’nde toprağa verildi. 2.5 aylık hamile olan eşi Esra Aydoğdu, "Şehidimin kanı yerde kalmayacak" diye haykırdı. Defin sırasında başlayan yağmur nedeniyle vatandaşlar, dev bir Türk bayrağını mezarın üzerinde açarak şehit cenazesini yağmurdan korumaya çalıştı.

Şehit Astsubay Nejdet Aydoğdu toprağa verildi | Haber3 Video | Sitene Ekle

Bankacı olan eşi 23 yaşındaki Esra ve annesi 60 yaşındaki Ayşegül Aydoğdu tören boyunca güçlükle ayakta durdu. Gözyaşları döken aileyi yakınları ve görevli kadın askerler teselli etmeye çalıştı.
 
Merkez camiinde cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına götürüldü. Mezarlıkta aniden başlayan sağanak yağış nedeniyle vatandaşlar iki dev Türk bayrağını kabrinin üzerinde açarak şehit cenazesini yağmurdan korumaya çalıştı. Bu sırada eşi Esra Aydoğdu, "Şehidimin kanı yerde kalmayacak" diye bağırdı. Gözyaşlarının sel olup aktığı şehidin cenazesinde, Bakan Canikli ve milletvekili Günay aileye taziye dileklerinde bulundu. Şehit Astsubay Aydoğdu, gözyaşları arasında toprağa verildi.
 

 

fft16_mf4928838.jpeg