Şehit annesi: Söyleyin bana Kasım mı, Kerim mi?

Şehit annesi: Söyleyin bana Kasım mı, Kerim mi?

İki kınalı kuzusu vatani görevlerini yapan bir anneye evladının şehit düştüğü haberi nasıl verilir ? Peki o anne siz "hangi evladım şehit düştü" diye sorarsa ne yaparsınız ? Hiç düşündünüz mü?

Afyonlu Fatma Üye'nin iki kınalı kuzusu vardı. Asker yolu gözleyen binlerce anneden biriydi. Oğullardından Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye Bingöl’deki Cehennem Ormanları bölgesinde bu sabah mayın patlaması sonrası şehit düştü.

Acı haberi vermek üzere bir ekip oluşturuldu. Şehidimizin Afyon'daki babaocağına gidildi. Kapı çalındı. Küçük bir kız çocuğu kapıyı açtı. Şehidin yakını olduğu öğrenilen küçük kız, evde kimsenin olmadığını söyledi. 
Bunu üzerine kahramanımızın babası Süleyman Üye'ye telefonla ulaşıldı. 

Babaya önce oğlunun yaralandığı belirtilerek eve gelmesi istendi. Gelince de acı haber verildi. Evladı Kerim şehit düşmüştü.

Acı haberin bir kişiye daha ulaşması gerekiyordu. Şehidimizin annesi Fatma Üye'ye oğlunun teröristler tarafından şehit düşürüldüğü söylenecekti. 

Ama böyle bir haber bir anneye nasıl verilecekti. 

Fatma Üye hastane morgunda çalışıyordu. Ölümün soğuk yüzüne yabancı değildi. Ama bu kez durum farklıydı.

Ekip Fatma Hanım'ın çalıştığı hastaneye gitti.

Fatma Üye askerleri görünce ne olduğunu anlamadı. Bugün morga şehit gelmemişti. Askerlerin orada ne işi vardı ?

Askerler ona yaklaşınca kafasında bir şeyler belirmeye başladı. Ama yakıştıramadı. İki kuzusu iyi olmalıydı. Askerler ona doğru yürüdü.

Dizlerinin bağı çözüldü. 

Acı haberi duydu.

Ama tam o sırada annenin ağzından o yürek dağlayan soru çıktı: Söyleyin bana hangisi şehit oldu ? Kerim mi, Kasım mı?"

Öyle ya annenin yüreği iki çocuğu için atıyordu. İki evladından hangisinin acı haberini alsa kuşkusuz aynı acıyı yaşayacaktı. Fatma Hanım'a Bingöl'de askerlik yapan büyük oğlu Kerim'in şehit düştüğü zorlukla söylendi. 

 

Şehit annesi: Söyleyin bana Kasım mı, Kerim mi?

Şehit Kerim Üye’nin 1 yıl önce evlendiği eşi Seher Üye’nin de Bingöl’de olduğu belirtildi. Şehit Kerim Üye’nin sosyal medya hesabında, üzerinde ’Şehitler ölmez’ yazan bir fotoğraf paylaştığı, şehidin eşi Seher Üye’nin ise "Asker sevmek her kadının harcı değildir. Çünkü her kadın ölüme nefesi kadar yakın olan adamı sevmeye cesaret edemez" yazılı bir fotoğraf paylaştığı görüldü.