Şehit annesine bunu da yaptılar

Şehit annesine bunu da yaptılar

Kendisini polis olarak tanıtan bir kişi şehit annesini 65 bin TL dolandırdı.

Denizli'de kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, oğlunun gözaltına alınacağını söyleyerek korkuttuğu şehit annesi Ayşe Acar'ı 65 bin lira dolandırdı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Telefon dolandırıcılığının son kurbanı şehit annesi Ayşe Acar oldu. 1999 yılındaOsmaniye'de vatani görevini yaparken PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan Süleyman Acar'ın ailesini telefonla arayan kimliği belirsiz kişi, kendini polis olarak tanıttı.

"ŞOKA GİRDİM, KİMSEYİ ARAYAMADIM"

 İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli diğer oğlu için 'Oğlunu tutuklayacağız' diyen bu kişi Ayşe Acar'ı korkuttu. Evdeki 31 bin 100 lira değerindeki ziynet eşyası ile bankadan çektirdiği 33 bin 700 liralık birikimini evin önüne gelip taksiyle alan şüpheli izini kaybettirdi. Dolandırıldığını anlayan Acar, polise giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gözyaşlarını tutamayan şehit annesi Ayşe Acar, nasıl dolandırıldığını anlatırken şunları söyledi:

"Ben bir şehit annesiyim. Geçtiğimiz gün ev telefonu çaldı. Telefondaki kişi polis olduğunu söyleyip 'Oğlunu tutuklayacağız' dedi. Şoka girdim, kimseyi arayamadım. Evdeki polis olduğunu söyleyen kişiye verdim. Sonra oğlumu telefonla arardım ve dolandırıldığım ortaya çıktı. Para ve altınlarla birlikte 65 bin liralık birikimim gitti."

Tüm birikimim gitti

Şehit annesi Ayşe Acar “Benden bankadan da paramı çekmemi istedi. Eve taksi geldi, beni bankaya götürdü. Bankadaki paramı da çektim, eve geldim. Aynı şahıs yine eve geldi ve tüm birikimimi aldı”