Şehit astsubay zanlıları serbest bırakıldı

Şehit astsubay zanlıları serbest bırakıldı

Diyarbakır'da şehit edilen astsubayın soruşturmasında elde var sıfır..

Diyarbakır'da eşinin yanında uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'yu vurduğu iddiasıyla Muğla'da gözaltına alınan 30 yaşındaki Y.E.T. ile 26 yaşındaki Y.T., sevk edildikleri Adana'da Adliyesi'nde savcılıktan serbest bırakıldı. Şimdi, savcının mahkemeye sevk etmeye dahi gerek görmeden serbest bıraktığı iki kişinin neden alalacele zanlı olarak ilan edildiği sorusu yanıt bekliyor.

Geçen 29 Ekim'de Diyarbakır 'ın merkez Bağlar İlçesi'ndeki semt pazarında Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görevli Hava Astsubay Üstçavuş 25 yaşındaki Nejdet Aydoğdu, aşeren hamile eşi Esra Aydoğdu'na meyve almak istediği sırada yüzü maskeli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu şehit oldu. 

Olay yerinden toplanan boş kovanların balistik incelemesi sonucu, aynı tabancanın Adana'da da torbacı çatışmasında kullanıldığı ortaya çıkınca bu olayla ilgisi olduğu iddiasıyla Y.E.T. Muğla'nın Ortanca İlçesi'nde gözaltına alınarak Adana'ya getirildi. Bu kişi ile birlikte hareket ettiği ileri sürülen kuzeni Y.T. de İstanbul 'da gözaltına alınarak Adana'ya gönderildi.

SUÇLAMAYI REDDETTİLER

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde, terör örgütü üyeliği, Adana'daki torbacı çatışması ve astsubayın şehit edilmesiyle ilgili sorgulanan 2 kuzen suçlamaları kabul etmedi. Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun şehit edilmesiyle bir ilgilerinin olmadığını ileri süren 2 şüpheli, tabancanın da kime ait olduğunu bilmediklerini iddia etti. Yunus Emre T. ile Yunus T., ifadelerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Y.E.T. ile Y.T. sevk edildikleri nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.