Şehit babasının feryatları yürekleri dağladı

Şehit babasının feryatları yürekleri dağladı

Tendürek Dağı'nda PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılınç, memleketi Eskişehir’de son yolculuğuna uğurlandı.

Van'ın Çaldıran İlçesi Tendürek Dağı bölgesinde geçen 2 Eylül'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden 23 yaşındaki jandarma uzman çavuş Ali Doğukan Kılınç'ın cenazesi Eskişehir'e geldi. Şehidin cenazesi ailenin isteği üzerine ilk olarak cemevine götürülerek tören düzenlendi. Buradaki törenden sonra cenaze Reşadiye Camii'ne götürüldü.

Bekar olan Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılınç'ın cenazesi askeri uçakla sabah erken saatlerde Van'dan Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na getirildi. Şehidin cenazesi buradan Gündoğdu Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Babaevinden helallik alınmasının ardından cenaze bir süre önce Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne devredilen eski Asker Hastanesi morguna kaldırıldı.

Uzman çavuş Ali Doğukan Kılıç'ın cenazesi daha sonra ailenin isteği üzerine törenin yapılacağı Reşadiye Camii'ne götürülmeden önce Büyükdere Mahallesi'ndeki Hacı Bektaş Veli Vakfı Kültür Merkezi'ndeki Cemevi'ne getirildi. Buradaki törene AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP Milletvekili Gaye Usluer, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, şehidin babası Hüseyin Kılınç, annesi Şenay Kılınç, kızkardeşi Cansu Kılınç, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Baba Hüseyin Kılınç ile kızı Cansu Kılınç şehidin tabuna sarılıp gözyaşı dökerken anne Şenay Kılınç da oğlunun fotoğrafına eliyle dokundu. Cemevinde rızalık alınması ve cenaze namazı kılınması ardından şehit uzman çavuş Ali Doğukan Kılıç'ın cenazesi törenin yapılacağı Reşadiye Camii'ne götürüldü.

FOTOĞRAFLI

DHA