Şehit cenazesinde ağlatan soru

Şehit cenazesinde ağlatan soru

Terör operasyonlarında şehit düşen asker ve polis memurları son yolculuğuna uğurlanıyor.

Terör örgütü PKK ile çıkan çatışmalarda şehit düşen emniyet görevlisi ve askerler memleketlerine gönderildi. Şırnak'ta şehit olan 2 polis memuru ve 2 asker için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler memleketlerine gönderilirken acı tüm Türkiye'ye yayıldı. Şehit polis memuru Aldulkadir Oğuz'un kardeşi cenaze namazında helallik istendiği sırada 'Kardeşimin borç aldığı kimse varsa bize söylesin' demesi törene katılanlar ile namazı kıldıran Müftü Açık'ı gözyaşına boğdu.

Törene Vali Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit Mehmet Güngördü'nün eşi Hülya Güngördü, şehitlerin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

56bb0a7b18c77c5e4c13b8a0.jpg

Şırnak kent merkezinde dün gece PKK'lıların devriye gezen zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü, Cizre İlçesi'nde PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu şehit olan özel harekat polisi Osman Yurt ile Er Vedat Dolançay ile İdil İlçesi'nde PKK'lıların Yüzsüren Karakolu'na yaptıkları saldırıda şehit olan Er Arif Subaşoğlu'nun Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirilerek katafalka konuldu. 

56bb027c18c77c5e4c13b4b6.jpg

Törende, şehitlerin özgeçmişi okunarak, dua edildi. Mehmet Güngördü'nün eşi Hülya Güngördü, şehidin naşına sarılarak, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Şehitlerin naaşlarını silah arkadaşları tarafından salavatlar getirilerek helikopter pistine kadar omuzlarında taşıdı. Daha sonra şehitlerin cenazeleri helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi. 

Şehit polis Osman Yurt Sivas'a, şehit Er Vadet Dolançay Van'a, şehit Er Arif Subaşoğlu Kocaeli'ne, şehit polis Mehmet Güngördü'nün cenazesi ise Kayseri'ye gönderildi.

ŞEHİT YÜZBAŞININ EVİNDE YAS

Diyarbakır'ın Sur İlçesi’nde dün gece güvenlik güçleriyle PKK teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Kuvvetler’de görevli Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın Konya Seydişehir’deki baba evine ateş düştü.

Seydişehir İlçesi Bostandere Mahallesi’nde Yaşar Ailesi’nin evine askeri yetkililerle giden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın şehit olduğu haberini saat 03.00’te verdi. Şehidin ailesi sinir krizleri geçirirken, olayı duyan yakınları bayraklar asılan Yaşar Ailesi’nin evine akın etti.

56bb417f18c77c5e4c13c826.jpg

Şehit babası Cavit Yaşar, oğlu ile ilgili her gün gelinini arayıp haber aldığını belirterek, "Akşam da gelinimle konuştuk, ’Gündüz görüştük durumu iyi’ dedi. Televizyonda şehitler olduğu söylendi ancak isim açıklanmadı. ’Bu gün dört yaralımız var, ikisi ağır diyorlardı. Birisi vefat etti. Birisinin ismini vermiyorlardı. İnternete bakıyorum yok. Televizyona balkıyorum isim vermiyorlardı" dedi.

Gece saat 01.00’de yattığını, ardından bu acı haberin geldiğini anlatan şehit babası Cavit Yaşar, oğlu Yüzbaşı Fatih’in daha önce Katar’da görev yaptığını belirterek, "Katar’dan geldi işte. Bizim inancımız var. Mertebesi şehit ama zor işte. Söyleyecek bir şey yok. Klasik bir söz ama beni alsınlar. Alsınlar ama götüren olmaz. Yaktı ya beni yaktı” diyerek gözyaşı döktü.

Katar’daki görevinden Ankara’ya dönen ve 20 gün önce Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne geçici görevle giden Yüzbaşı Fatih Yaşar, evli ve 4 yaşında bir kız babasıydı.

56bb417f18c77c5e4c13c824.jpg


İki kardeşi de polis olan şehit Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın cenazesi bugün Seydişehir’in eskiden köy statüsünde olan Bostandere Mahallesi’nde ikindi namazının ardından, 2 yaşındayken kaybettiği annesi Ayşe Yaşar’ın yanında toprağa verilecek.

ASKER HASTANESİNDE TÖREN

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Yüzbaşı Yaşar'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

56bb416218c77c5e4c13c813.jpg

Diyarbakır Asker Hastanesinde düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak amacıyla görevlerine artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Çelikkollu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hukuku, insan temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."
Daha sonra şehidin cenazesi memleketi Konya'ya uğurlandı.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır Asker Hastanesi Baştabibi Hava Albay Servet Emeksiz, şehidin ağabeyi Serdar Yaşar ve yakınları katıldı.

ŞEHİT POLİS GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDI
Şehit polis memuru Osman Yurt, Sivas'ta gözyaşlarıyla karşılandı

ŞIRNAK’In Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Özel Harekat polis memuru 44 yaşındaki Osman Yurt’un cenazesi memleketi Sivas’a getirildi. Cenazeyi karşılamaya gelen ailesi havalimanında gözyaşlarına boğuldu.

56bb3a2b18c77c5e4c13c597.jpg

Ordu Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat Şubesi’nde görevli iken geçici görev ile gönderildiği Cizre’de düzenlenen operasyonlar sırasında şehit düşen özel hareket polis memuru Osman Yurt’un cenazesi askeri uçakla öğlen saatlerinde Sivas’a getirildi. Şehit polisin cenazesini Nuri Demirağ Havalimanı’nda Sivas Valisi Alim Barut, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, annesi Huriye Yurt ile eşi Rabia, oğulları 19 yaşındaki Oğuzhan, 17 yaşındaki Ömer Faruk, 15 yaşındaki Burak Yurt ile kardeşleri ve yakınları ve protokol üyeleri, meslektaşları karşıladı.

ŞEHİT OĞLUNU DÜŞERKEN TUTTULAR

56bb3a3b18c77c5e4c13c599.jpg

Şehidin annesi Huriye Yurt, rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalyeyle karşılamaya geldi. Cenazenin askeri uçaktan indirilmesi sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin oğulları da gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazenin götürülmesinin ardından dik durumda bekleyen büyük oğlu Oğuzhan, fenalaşarak yana doğru düşerken yakınları tarafından yakalandı.

56bb3a7218c77c5e4c13c5ab.jpg
Şehidin oğulları Ömer Faruk ve Oğuzhan Faruk Yurt.

Kız kardeşi Ayla Seyfikli, "Bizde bir sürü evlet var. Vatanımızın bir parçasını alamayacaksınız inşallah. Kalleşler. Elinize hiç bir şey geçmeyecek. Bizim şehitlerimiz bayrakla gelir, sizinkiler çöplükte" diye feryat etti. Fenalaşan bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Cenaze aracına konulan şehidin naaşı konvoy eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi. Şehidin naaşı burada yakınlarına son kez gösterildi.

BABA EVİNE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Cizre'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Er Vedat Dolançay'ın Van'ın Saray ilçesi'ndeki baba evine şehit ateş düştü. Yaşadıkları eve Türk Bayrakları asılırken, gözyaşları sel oldu.

Dolançay'ın şehit olduğu haberi, İran sınırında bulunan Saray İlçesi'nde oturan ailesine bildirildi. İlçeye şehit ateşi düşerken, Er Dolançay'ın Ferit Melen Mahallesi'nde bulunan baba evine de Türk Bayrakları asıldı.  Kürtçe ağıtların yükseldiği şehidin baba evinde, oğlunun acı haberiyle adeta yıkılan ve sinir krizigeçiren anne Aliye ve baba Vezir Dolançay'ı komşuları ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

56bb15af18c77c5e4c13bb82.jpg

BABASI BODRUM'DAN CİZRE'YE GİTMEK İSTEDİ

2'si kız 6 kardeşi olan Vedat'ın en son dün sabah babasıyla telefonla görüştüğü belirtildi. Maddi sıkıntılar yüzünden Bodrum'da çalışan baba Vezir Dolançay'ın telefonda oğluna Cizre'ye gelmek istediğini, ancak oğlunun ilçeye giriş çıkışların yasak olması nedeniyle babasını bu teklifini kabul etmediği, baba Vezir Dolançay'ın da bunun üzerine dün Cizre yerine memleketi Van'ın Saray ilçesi'ne geldiği belirtildi.

"BEN KÜRT OĞLU KÜRT'ÜM VE ŞEHİT BABASIYIM. ŞEHİDİME KURBAN OLAYIM"

Şehit olan Er Vedat Dolançay, Van'ın Saray ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından Saray Merkez Camisi'ne götürüldü.

56bb386618c77c5e4c13c51d.jpg


Şehidin cenazesiyle camiye gelen ve ayakta durmakta zorlanan babası Vezir Dolançay ile kardeşlerini Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Vali İbrahim Taşyapan, komutanlar ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas teskin etmeye çalıştı. Törende şehidin yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. 

Vali Taşyapan'ın sakinleştirmeye çalıştığı şehidin babası Vezir Dolançay, "Ben Kürt oğlu Kürt'üm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım" dedi. Bodrum'da çalışan ve abisinin şehit haberini aldıktan sonra ilçeye gelen kardeşi Fırat Dolançay da komutanlara sarılarak, "Bunların Allah'ı, dini, imanı yok. Allah onların yanına bırakmasın" diye konuştu.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Arvas, şehidi ebediyete uğurlamak için bir araya geldiklerini belirterek, "Şehitlik çok yüksek bir mertebedir ve şehit olanlar yakınlarının ahirette şefaatçisi olurlar. Efendimizin müjdesine nail olan şehidimiz için burada bulunuyoruz. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan şehit Dolançay'ın cenazesi, tekbirlerle ambulansa alınarak mahalle mezarlığına götürüldü.

Şehidin cenazesi, mezarlıkta saygı atışının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

BABASI SİMİT SATARAK BÜYÜTTÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda yaralandıktan sonra tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybeden Uzman Çavuş Hasan Talay’ın cenazesi Balıkesir'de baba ocağına getirildi.

56bb1a3518c77c5e4c13bcc3.jpg

Tedavisi sırasında GATA'da Uzman Çavuş'un yanında bulunan annesi Semanur Talay, babası Yusuf Talay ile eşi Hacer Talay büyük acı yaşadı. Cenazesi Balıkesir'e getirilen şehit Talay'ın naaşı 2. Sakarya Mahallesi'nde bulunan baba ocağına getirildi. Al bayrağa sarılı tabut ile baba evine gelen Talay'ın cenazesinde gözyaşları sel oldu. Binlerce vatandaş hep bir ağızdan şehide hakkını helal etti.

4 AYLIK EVLİ

56bb1a8118c77c5e4c13bcde.jpg
Şehit Hasan Talay'ın babası Yusuf Talay'ın simit satarak geçimini sağladığı ve diğer oğullarından Yunus Talay'ın Hakkari Yüksekova'da uzman çavuş, diğer oğlu Samet Talay'ın ise acemi birliğinde vatani vazifesini yaptığı öğrenildi. Kızılay'ın yurt ve burslarından faydalanarak büyüyen Uzman Çavuş Hasan Talay'ın, 4 ay önce eşi Hacer ile dünya evine girdiği ve izin dönüşü Kayseri Komando Tugayı'ndan geçici görev ile Sur'a gittiği belirtildi.

56bb1a9418c77c5e4c13bce9.jpg

ŞEHİDİN KARDEŞİNİN SORDUĞU SORU MÜFTÜYÜ AĞLATTI

 

3 yıllık polis memuru 26 yaşındaki bekar Abdulkadir Oğuz, 10 gün yıllık iznini memleketi Şanlıurfa'da geçirdikten sonra pazar günü görev yeri olan Yüksekova'ya gitti. Giderken, banka kredisiyle satın aldığı otomobili babasına bırakan polis memuru Abdulkadir Oğuz, dün akşam saatlerinde kız arkadaşıyla sivil kıyafetle alışveriş yaptığı Yüksekova'da silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Oğuz, götürüldüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

fft16_mf6605238.jpeg

İkindi namazının ardından şehit polis için İl Müftüsü İhsan Açık'ın kaldırdığı cenaze namazına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, bürokratlar, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının kılınarak helallik istendiği sırada şehidin ismi öğrenilemeyen kardeşinin 'Kardeşimin borç aldığı kimse varsa bize söylesin' demesi törene katılanlar ile namazı kıldıran Müftü Açık'ı gözyaşına boğdu.