Şehit Korucu İçin Tören Düzenlendi

Şehit Korucu İçin Tören Düzenlendi

BİTLİS’te merkeze bağlı Geçitbaşı Köyü yakınlarında direğe bağlanarak uzun namlulu silahlarla açılan ateşle öldürülen köy korucusu Nihat Çaprak için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı da, Çaprak'ın...

BİTLİS’te merkeze bağlı Geçitbaşı Köyü yakınlarında direğe bağlanarak uzun namlulu silahlarla açılan ateşle öldürülen köy korucusu Nihat Çaprak için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı da, Çaprak'ın şehit edilmesine ilişkin mesaj yayınlayarak saldırıyı kınadı.

Öğle saatlerinde düzenlenen törene, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Jandarma Komutanı Albay Haili Şen, Vali Yardımcıları, Bitlis Emniyet Müdürü Saim İşlek, Kurum Amirleri, vatandaşlar ve şehidin yakınları katıldı. Şehit cenazesinin tören alanına getirilmesi ve saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, siyasette de idarede şiddet ve silahı çözüm aracı olarak görenlerle konuşacak hiçbir şeyleri olmadığını söyledi. Vali Öztürk, muhataplarını bölge halkı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Muhatabımız bu coğrafyada yaşayan insanlarımızıdır. 30 yıldır bu bölge insanımız olduğu gibi suçsuz, günahsız ve devletine toprağına bağlı insanlardır. Halbuki silah ve şiddete müracaat etmeden de bu ülkede de dünyadaki gelişmiş insanların yaşadığı gibi özgür, hür ve zengin bir şekilde adaletli bir ortamda yaşamak mümkündür. Silah ve şiddet demokrasiyi bir ilke olarak benimsemiş ülkede bir çok ilerlemenin, özgürlüğün ve kalkınmanın en büyük engelidir. Eğer bu bölgede halkımızın dil, din ve kimliğine yönelik gelişmeler olmuşsa bu belki 20-30 sene önce her halükarda olacaktı. Türkiye’nin gelişmesini, kalkınma ve refahını engelleyen darbeler ve terördür. Bunları bir şekilde aşacağız. Bu ülke dünyanın en pahalı arsası ise bunun bir bedeli varsa bunu da bir şekilde ödeyeceğiz. Bugün bu anlamda büyük bir acımız var. Büyük bir aldatılmışlığımız var. Çünkü bu devlet bu ülke insanına hür, demokrat, adil ve refah içerisinde yaşaması için atması gereken bütün adımları kendi geçmişi ile yüzleşme pahasına ve birçok eleştiriye tenkide uğrama pahasına yerine getirmeye çalışıyor. 'Batıdaki insanlar huzur ve konfor içinde yaşayacak ama onların huzur, konfor ve zenginlik içinde yaşamaları için bu coğrafyada ki insanlar ölecek, gözyaşı dökecek yoksulluk içinde boğulacaklar' bu film bir yerde kopacak dünyanın neresinde bir haksızlık ve zulüm varsa biz kendimizi ondan sorumlu gören bir milletin evlatlarıyız. Biz sadece ülkemizden değil dünyadan da sorumluyuz. Kürt ve Türk halklarının eşitliğini birlikteliğini sağlamak zorundayız. Çözüm sürecinin bir şekilde devam etmesine ihtiyacımız var. Çünkü bu çözüm sürecine bu bölgedeki teröristlerin de, bizim halkımızın da ihtiyacı var”

İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba'nın dua etmesinden sonra cenaze namazı kılındı. Cenaze sırasında Nihat Çarpak’ın eşi ve çocukları tabuta sarılarak ağladı. Yakınlarının ayakta zor durduğu Nihat Çarpak’ın cenazesi cenaze aracına bırakılarak Atatürk Mahallesi'nde bulunan şehitlikte toprağa verildi.

Korucu Nihat Çarpak, 12 Eylül 2014'te Bitlis Merkez İlçesi Aşağıölek Köyü Arasuni Tepe Mevkii'nde kaçırılmış aramalara rağmen bulunamamıştı. 6 çocuk babası korucu Nihat Çarpak, Bitlis'in merkeze bağlı Geçitbaşı Köyü yakınlarında bir direğe bağlandıktan sonra baş ve vücudunun değişik bölgelerine ateş edilerek öldürülmüş halde bulundu.

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında korucu Nihat Çaprak'ın şehit edilmesi ile ilgili şu mesaj yayınlandı:

"Bölücü teröristler tarafından, 12 Eylül 2014 tarihinde kaçırılan köy korucumuz Nihat Çaprak, 26 Ekim 2014 tarihinde saat 07.30'da, Bitlis ili Merkez ilçe Geçitbaşı köyü mülkî sınırları içinde bir elektrik direğine bağlanarak, baş ve vücudunun değişik bölgelerine ateş edilmek suretiyle şehit edilmiştir. İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş, caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm köy korucularımıza sabırlar diliyoruz."

FOTOĞRAFLI

ŞEHİT KORUCU İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

ŞEHİT KORUCU İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

ŞEHİT KORUCU İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ