Şehit Namık Kemal Gürbüz, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Namık Kemal Gürbüz, son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır’da görev yaptığı sırada bayram günü hayatını kaybeden şehit Namık Kemal Gürbüz, Ankara Etimesgut’ta ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namanın ardından son yolculuğuna uğurlandı.    Fatih Cami’nde...

Diyarbakır’da görev yaptığı sırada bayram günü hayatını kaybeden şehit Namık Kemal Gürbüz, Ankara Etimesgut’ta ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namanın ardından son yolculuğuna uğurlandı.

    Fatih Cami’nde ikinci namazına müteakip kılınan cenaze namazına baba Sadrettin, anne Semra Gürbüz ve 2 kız kardeşinin yanı sıra yakınları, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Kısa süre önce Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü görevine atanan Gürbüz, yaklaşık 10 gün önce de baba ocağına ziyarete gelmişti. Bekar olan Gürbüz’ün göreve yeni atandığı ve daha önceden de İstanbul’da görev yaptığı öğrenildi.

    Şehidin evinin bulunduğu apartmana ve diğer evlere Türk bayrağı asıldı. Şehit için sokakta bir de taziye çadırı kuruldu. Şehit Gürbüz, kılınan cenaze namazının ardından Etimesgut Mezarlığı’na defnedildi.

    Cenaze töreninde konuşan Belediye Başkanı Enver Demirel, üzücü bir bayram geçirdiklerini söyledi. Demirel, "Tabi üzücü. Etimesgut’ta yetişmiş bir kardeşimizin çocuğu. Bayram günü böyle bir durumla karşılaştık. Hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Olayın nasıl olduğuna dair net bir bilgimiz yok ama Diyarbakır’da görevi esnasındayken rahmetli olduğu söyleniyor. Teferruatını bilmiyorum ama görev başındaki bir kardeşimiz. Dolayısıyla genç kardeşimize rahmet diliyoruz. Ailesine de sabır diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı. CİHAN