Şehit pilotun babasından ağır sözler !

Şehit pilotun babasından ağır sözler !

Dünkü kazada şehit olan pilot Mustafa Tanış'ın acılı babası isyan etti.

Dünyada ‘Uçan tabut’ diye tabir edilen F-4’ler pilotlarımıza mezar olmaya devam ediyor. Dün de Eskişehir’den ‘elektronik harp eğitimi uçuşu’ için havalanan F-4E 2020 uçağı Konya’da düştü, 2 pilot şehit oldu. Malatya’da 24 Şubat günü düşen iki RF-4E/TM uçaklarındaki 4 pilotla birlikte 9 günde verdiğimiz şehit sayısı 6’ya ulaştı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu F-4 uçaklarına olan Türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır. Bundan sonra bu uçaklar, kullanılırken iki sefer düşünmek gerekli diye düşünüyorum'' dedi.

Hürriyet'in haberine göre Şehit pilot Mustafa Tanış'ın acılı babası ise ''Saray yapacaklarına uçan tabutları değiştirsinler. Benim ocağım söndü, başka ocaklar sönmesin'' diye feryat etti.

Acılı babadan ağır sözler

Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın babası Hayri Tanış, oğlunun şehit olduğu haberi üzerine feryat ederek “Yazmazsanız şerefsizsiniz” dedi ve ekledi:

“Saray yapacaklarına uçan tabutları değiştirsinler. Benim ocağım söndü, başka ocaklar sönmesin. Vatan sağolsun diyorlar, neden önlem almıyorlar.” Şehit Tanış’ın Yenimahalle’deki baba ocağında acı haberi komutanlar getirdi. Aldıkları haberle yıkılan baba Hayri Tanış ile anne Yurdagül Tanış ayakta durmakta güçlük çekti. Baba Tanış’ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. 9 aylık torunlarına bakmak için Eskişehir’e gitme hazırlığı yaparken evladının şehit olduğu haberini alan anne Yurdagül Tanış’ın sözleri ise yürekleri dağladı. Acılı anne, “Bir gün önce oğlumla telefonda konuştuk. ‘Anne neden bugün gelmediniz’ diye sordu. Ben nasıl anneyim. Çağırdığında keşke gitseydim. Ortaokuldan sonra çıktı evimizden. 12 yaşından bu yana da hasretim. Doyamadım evladıma” diyerek ağladı.

 

AİLE ‘MURAD’I

Ailesinin, üç kızdan sonra dünyaya gelen şehit pilot için ‘Murad’ adını kullandığı öğrenildi. Uzun tedavilerin ardından 9 ay önce Miraç Berna adından bir kız çocuğu olan şehit pilotun, eğitim için bu ay içinde Almanya’ya gideceği kaydedildi. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de aileye taziye ziyaretinde bulundu. Komutanlara da başsağlığı dileyen Destici, kaza hakkında bilgi aldı.