Şehit Savcıya Saldırı, Görev Yaptığı Adliyede Kınandı

Şehit Savcıya Saldırı, Görev Yaptığı Adliyede Kınandı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındıktan sonra şehit edilmesi, daha önce görev yaptığı Osmaniye Adliyesi’nde yargı mensupları tarafından protesto edildi.Os...

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındıktan sonra şehit edilmesi, daha önce görev yaptığı Osmaniye Adliyesi’nde yargı mensupları tarafından protesto edildi.

Osmaniye Adliyesi önünde düzenlenen protestoya, hakimler, savcılar avukatlar ve adliye çalışanları katıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, hakim ve cumhuriyet savcıları olarak adaletin tecellisi ve hak arayanların haklarının iadesi için 7 gün 24 saat mesai mefhumu olmadan çalışan ve gerektiğinde bu uğurda şehit olmaktan kaçınmayacak bir duruş sergileyen mesleğin mensupları olduklarını söyledi. Yılmaz, "Hukuku uygulamaya çalışan ve bu uğurda vefakar bir şekilde çalışan meslektaşlarımıza yönelik saldırıların artması bizleri endişelendirmektedir. Lakin bu saldırılar bizleri yıldırmayacak ve adalet ülkümüzden hiçbir şekilde döndüremeyecektir. Hakim ve savcılar yalnızca hak ve adaletin gerçekleşmesi için çaba sarf eden fedakar insanlardır. Hakim ve savcılara yönelik olarak gerçekleştirilen her saldırı aslında toplumun bütün kesimlerine ve insanlığa yönelmiş demektir. Bu tip terör saldırılarının akabinde tüm milletimizin ortak bir tavır sergilemesi ve bu uğurda kenetlenmesi bunun en güzel kanıtıdır. Bu kutlu yolda şehit olan cumhuriyet savcımızın emanet ettiği adalet sancağı diğer meslektaşları tarafından azim ve kararlılıkla ebediyen taşınacaktır. Tüm Osmaniye Adli Teşkilatı adına bu vahim olayı şiddetle kınıyor ve vatanı, bayrağı, milleti için şehit düşen Mehmet Selim Kiraz kardeşimize Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm yargı camiamıza sabırlar diliyoruz. Şehit Cumhuriyet Savcımızın mekanı cennet, ruhu şad olsun” diye konuştu.

Konuşmanın sonunda şehit savcı için Fatiha okundu.

Şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, 2006 - 2011 yılları arasında Osmaniye Adliyesi’nde görev yapmıştı.