Şehit tabutuna bohça konuldu

Şehit tabutuna bohça konuldu

Mardin'de şehit olan polisin cenazesinde tabutunun üzerine nişan bohçası konuldu.

Mardin'de şehit olan polis memuru Ahmet Akalın, memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesinde toprağa verildi. Bir süre önce nişanlanan şehidin tabutunun üzerine, kız tarafının hazırladığı nişan bohçası konuldu.

Doğanhisar Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin naaşı, Deştiğin Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

31153103.jpg
     
Bu sırada, "Zalimler için yaşasın cehennem" çığlıkları duyuldu. Şehidin teyzesi Fatma Deniz, "Hoş geldin kuzum. Senin yerine ben geçeceğim. Yalvarırım, beni de polis yapın. Bana görev verin, ben de savaşacağım. Gel yanıma, koklayayım, seni özledim" diyerek ağladı, bazı polisler de gözyaşlarına hakim olamadı.

31153102.jpg
     
Şehidin annesi Kamile Akalın, baygınlık geçirince acil sağlık ekipleri müdahale etti.
     
Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, önce Ulu Camisi'ne, cuma namazının ardından da törenin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.
     
Türk bayraklarıyla donatılan meydana asılan, şehit polisin fotoğrafının bulunduğu "Selam olsun şehidime" yazılı pankart dikkati çekti.
      
TABUTUNUN ÜZERİNE NİŞAN BOHÇASI KONULDU 

Kardeşleri, nişanlısı ve yakınları, Akalın'ın tabutuna sarılarak ağladı. Şehidin astsubay emeklisi babası Mustafa Akalın, ayakta durmakta güçlük çekti.
     
Bir süre önce nişanlanan şehidin tabutunun üzerine içinde kıyafetlerin bulunduğu nişan bohçası konuldu.

Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehidin naaşı, tekbirler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz Ahmet'iz, ölüme gideriz" sloganları eşliğinde mezarlığa taşındı.
     
Oğlunun mezarı başında bekleyen baba Mustafa Akalın'ı Vali Muammer Erol, hiç yalnız bırakmadı.
     
Şehit Akalın'ın cenazesi, gözyaşları arasında Deştiğin Mezarlığı'nda toprağa verildi.
     
Törene şehidin yakınları, mülki erkan ve binlerce kişi katıldı.

31147689.jpg
     
Öte yandan, şehidin Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yapan hemşire nişanlısı Kübra Eski'nin, 1995 yılında 3 yaşındayken trafik kazası geçirdiği, annesi ve sürücünün öldüğü, kendisi ve kardeşinin yaralı kurtulduğu öğrenildi.
     
MARDİN: 'N'OLUR GÖTÜRMEYİN

Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin bombalı saldırı sonucu şehit olan 4 polisten Dargeçit İlçe Emniyet Amiri 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy’un cenazesi Antalya’nın Alanya İlçesi’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Mardin’de, PKK’lı teröristlerin yola önceden döşediği patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu şehit düşen evli ve 2 çocuk babası Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy için Alanya’da cenaze töreni düzenledi. Mardin’de düzenlenen törenin ardından dün gece askeri uçakla getirilerek, Alanya Belediye Mezarlığı morgunda bekletilen Aksoy’un cenazesi, sabah saatlerinde alınarak önce Kızlarpınarı Mahallesi’ndeki evine götürüldü.

Türk bayrağına sarılı Aksoy’un cenazesi evinin önüne getirildiğinde, eşi Aysun Aksoy, tabuta sarılmak istedi. Yakınları ayakta durmakta zorluk geçen Aysun Aksoy’a izin vermedi. Şehidin bazı yakınları ise tabura sarılarak gözyaşı döktü. Burada helallik alındıktan sonra şehidin naaşı, silah arkadaşlarının eşlik ettiği cenaze aracıyla namazın kılınacağı, Emine Özmüftüoğlu Camii’ne getirildi.

31147688.jpg

GÜL SUYUYLA YIKANDI

Önünde Alanyalıların taşıdığı dev Türk bayrağının arkasındaki nakil aracında camiye getirilen şehit polisin naaşı meslektaşları ve Alanyalarının omuzlarında avluya indirildi, musalla taşına yerleştirildi. Şehit Aksoy’un tabutu gül suyuyla yıkandı.

Şehit Aksoy’un naaşının camiye gelmesiyle birlikte gözyaşları sel oldu. Sevenleri Aksoy’un tabuna kapanıp dakikalarca ağladı. Şehit polisin eşi Aysun Aksoy ile çocukları 12 yaşındaki Mehmet ve 5 yaşındaki Cengizhan camiye geldiğinde ise törende acı, hüzün ve öfke bir kat daha arttı. Aysun Aksoy eşinin tabutuna sarıldı, uzun uzun fotoğrafını seyretti. Yakınları Aksoy’u tabuttan ayırmak isterken şehit eşinden "Gitme, ayağa kalk" sesleri yükseldi.

Alanya’da 13 yıl görev yapan şehit Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy’un cenazesinde, Antalya Valisi Muammer Türker başta olmak üzere Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı MHP’li Adem Murat Yücel, Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Sema Nur Çelik, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Selami Altınok da törene çelenk gönderdi.

EŞİ ’GÖTÜRMEYİN’ DİYE FERYAT ETTİ

Antalya Müftüsü Osman Artan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Emniyet Amiri Aksoy’un naaşı meslektaşları, yakınları ve Alanyalarının omuzlarında defnedileceği Belediye Mezarlığı’na götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehit eşi "N’olur götürmeyin" diyerek eşinin cenazesine son kez baktı. Şehit polisin naaşı tekbirler arasında araca konuldu.

Şehit Aksoy’un cenazesi Alanya Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

ADANA'DA ŞEHİT POLİSE SON VEDA

Mardin’de 3 meslektaşı ile birlikte şehit düşen polis memuru Akif Hatunoğlu’nun cenazesi Adana’da toprağa verildi. Şehidin hemşire eşi Semra Hatunoğlu da "Hani 2 gün sonra buluşacaktık. Ben bu kıza nasıl bakacağım?" diye ağladı.

Şehit polis Akif Hatunoğlu’nın cenazesi önce Sarıçam İlçesi’ndeki baba evine götürüldü. Burada toplanan yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Eşi hemşire Semra Hatunoğlu, cenaze aracında Türk bayrağına sarılın eşinin tabutuna son kez dokunup, ağıt yaktı. "Emanetine sahip çıkacağım" diye söz veren Semra Hatunoğlu, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Şehidin kızı Sebiha’ya ise polis şapkası takıldı. Şehit cenazesi burada bir süre bekletildikten sonra Buruk Mezarlığı’na götürüldü.

Cebinden,  ’Eğer bir gün yaban ellerde şehit düşersem, hiçbir hükümet temsilcisi gelmesin cenazeme. Çünkü onlar uyuduğu için bunca şehitler verildi’ ifadelerinin yer aldığı vasiyet çıktığı ileri sürülen, ancak doğrulanmayan şehit polis Hatunoğlu için Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Emniyet Genel Müdürü ve Adana Valisi çiçek gönderdi.

Törene Adana Valisi Mustafa Büyük, Ak Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, Adana  Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek,  babası Hasan Hatunoğlu, yakınları ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit polisin naaşı mezarlık içindeki şehitlikte toprağa verildi.

AA & DHA