Şehit Uzman Onbaşı'nın Duygulandıran Paylaşımı

Şehit Uzman Onbaşı'nın Duygulandıran Paylaşımı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen ve dün toprağa verilen Jandarma...

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen ve dün toprağa verilen Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman'ın son görüntüleri ve sosyal medyadaki paylaşımları yürekleri dağladı.

Dün yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı cenaze tören ardından memleketi Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde toprağa verilen şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman'ın cep telefonu ile bir evde çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde ayrıca bazı çatışma anlarının da yer aldığı dikkat çekti. "Şehit devremin son anları" adıyla bir sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan görüntüde ayrıca "Komandoyuz, güçlüyüz, hazırız" notu yer aldı. Şehit Karaman'ın bir süre önce sosyal paylaşım sitesindeki mesajları ise dikkat çekti. Karaman, şehit haberleriyle ilgili duyarsızlığa sitem eden paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Yine mi şehit haberi içim şişti kanalı değiştir', "Şehit haberleri görünce dayanamıyorum çok üzülüyorum o yüzden kanalı değiştiriyorum', "Yine mi şehit haberi bıktık ya', "Ölüm bu işin kaderinde var bunun için para alıyorlar. Şehit varsa napalım benim için mi öldü. Bırak kaç şehit olduğunu kaç terörist öldürmüş bizimkiler', "Şehit verilince Facebook'ta süslü sözler paylaşıp vatan millet Sakarya diyorlar sonra vur patlasın çal oynasın yapıyorlar. Mahalleye şehit gelmiş, şehit evinin karşısındaki binada sazlı sözlü düğün var, umurunda mı kendine saygısı yok ki şehide olsun, devam eğlenmeye. Şimdi bize kızacaksınız ama ne acıdır ki ne yazıktır ki bu yorumlara ve yapılanlara şahit oluyoruz. Ne zaman bu hale geldik. Neden bu hale geldik. İçimiz acıyor soruyoruz. Acı hepimizin acısı şehit hepimizin şehidi. İllaki acıyı anlamanız ve yaşamanız için şehidin sizin evden mi çıkması gerekiyor."

FOTOĞRAFLI

Şehit Uzman Onbaşı'nın Duygulandıran Paylaşımı