Şehitleri Simgeleyen Bayrak Dağcılar Tarafından Yenilendi

Şehitleri Simgeleyen Bayrak Dağcılar Tarafından Yenilendi

Kırşehir'deki Kale Tepe'de şehit askerler için yaklaşık 20 yıldır dalgalanan Türk bayrağı, dağcılar ve köylüler tarafından yenisiyle değiştirildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'deki Kale Tepe'de şehit askerler için 20 yıldan beri dalgalanan Türk bayrağı, dağcılar ve köy sakinleri tarafından yenilendi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliğince Polis Haftası dolayısıyla şehitleri anmak için merkeze bağlı Çayağzı köyündeki Kale Tepe mevkisine tırmanış düzenlendi. Tırmanışa lisanslı dağcılar, farklı branşlardan sporcular, UMKE görevlileri ve emniyet personelinden oluşan 25 kişi katıldı.

Çayağzı (Cemele) köyünden yürüyüşe başlayan İl Temsilcisi Erdal Özbek idaresindeki dağcılar, yaklaşık bin 450 metre yükselikteki zirveye ulaştı. Burada saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okuyan dağcılar, araçlarıyla dağa çıkan köy sakinlerinin de yardımıyla zirvede dalgalanan ve rengi solan büyük Türk bayrağını yenisiyle değiştirdi.

Bayrağı yeniledikten sonra mola veren dağcılar, aynı parkuru takip ederek köye döndü.

Köy muhtarı Vedat Erkuvan, zirvedeki bayrağın değiştirilmesine katkı sunan dağcılara teşekkür etti.

Bu bayrağın anlamının kendileri için çok büyük olduğunu anlatan Erkuvan, Kale Tepe'de dalgalanan Türk bayrağının 1996 yılında köyden askere giden ve şehit olan 4 arkadaşı ile tüm şehitleri temsil ettiğini söyledi.

- Bayrak, şehit askerleri simgeliyor

Aynı tertip askere giden arkadaşlardan birisinin kendisi olduğunu vurgulayan Erkuvan, "1976/1 tertip olarak Kırşehir'den vatani görevimizi yapmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin çeşitli illerine gittik. 4 asker arkadaşımız vatan için şehit oldu. Biz de onlar ve tüm şehitlerimizin anısına yaklaşık 20 yıl önce buraya bayrak diktik. Her sene düzenli şekilde bayrağımızın bakımını yapıyoruz. Bu sene Kırşehirli dağcılarla yeniledik." şeklinde konuştu.

Ankara-Kayseri karayolu üzerindeki 10 kilometrelik alanda görülebilen büyük Türk bayrağının altındaki mermer anıtta şehit askerlerin isimleri yer alıyor.