Şekerbank'ın genel müdürü değişti

Şekerbank'ın genel müdürü değişti

Şekerbank'ın Genel Müdürü Servet Taze oldu.

Şekerbank TAŞ Genel Müdürlüğü görevine TurkishBank AŞ Genel Müdürü Servet Taze getirildi.

Banka açıklamasına göre, 2014 yılından bu yana Şekerbank Genel Müdürlüğü görevini yürüten Halit Yıldız, bankadaki görevine Şekerbank Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek. Şekerbank'taki bayrak devrinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) onayı kaydıyla önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Yurt içi ve yurt dışı birçok üst düzey bankacılık tecrübesi bulunan Servet Taze, mesleki kariyerine 1992 yılında Koçbank'ta Management Trainee olarak başladı. 1995 yılında Finansbank Holland NV'nin Amsterdam ofisinde çalışmaya başlayan Taze, Finansbank'ın İsviçre, Almanya, Rusya, Ukrayna ve Romanya organizasyonlarında aldığı kısa sureli görevlerin ardından 1999 yılında Finansbank Hollanda NV Amsterdam Merkez Şube Müdürlüğü görevine atandı.

Taze, bu görevin ardından Finansbank Hollanda NV Ülke Müdürlüğüne terfi etti ve bu görevi 2001 yılına kadar sürdürdü. 2001 yılı başında Finansbank Adana Şube Müdürlüğü görevini üstlenen Taze, aynı yıl Finansbank Çukurova Bölge Müdürlüğü görevine terfi etti. Taze, 2004-2006 yılları arasında Finansbank İstanbul Kurumsal Merkez Müdürü olarak görev yaptı. Servet Taze, 2006'da Oyak Bank AŞ'de Kurumsal Bankacılıktan sorumlu Grup Başkanı olarak çalışmaya başladı. 2008 yılında ING Bank Kurumsal Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine terfi eden Taze, Şubat 2012'de ING Bank Leasing ve Factoring AŞ CEO Vekilliği görevini üstlendi.

Taze, 2013 yılından bu yana TurkishBank AŞ Genel Müdürlüğü ve iştiraklerinin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmekteydi.