Sen misin Türkiye'de hukuka uyan !

Sen misin Türkiye'de hukuka uyan !

İstanbul'a yapılan 3. köprü yolunu iptal eden hakime sürgün gibi tayin..

 

Yapımı hızla süren 3. köprünün bağlantı yollarının Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri’ndeki Boğaziçi gerigörünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan geçişlerine ilişkin imar planıyla ilgili iptal kararı veren İstanbul 8. İdare Mahkemesi hâkimi Serkan Mangal’ın karardan bir gün sonra tayini çıktı.

Mahkeme kararının yayınlanmasının bir gün sonra çıkan “HSYK Birinci Dairesi’nin 12 Haziran 2015 tarihli ve 944 sayılı İdarî Yargi Kararnamesi” nde hâkim Serkan Mangal, İstanbul İdare Mahkemesi Üyesi iken Danıştay Tetkik Hâkimliği’ne atandı.

Hukuk çevrelerinde “Danıştay Tetkik Hâkimliği”, karar mekanizmasından uzaklaştırma olduğu için ‘sürgün’ olarak niteleniyor. Tayin ya da yer değiştirme gibi bir talebi olmayan hâkim, dün Yenibosna’daki 8. İdare Mahkemesi’ndeki odasını boşaltıp ilişiğini kesti.

Mimarlar Odası ile Şehir Plancıları Odası’nın açtığı davada, mahkeme Kuzey Marmara Otoyolu’nun bu bölgeye ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 2013’te onaylanan 1/5000’lik plan tadilatını hukuka aykırı bulmuştu.