Şengal'e bomba yağıyor !

Şengal'e bomba yağıyor !
Güncelleme:

Şengal'de hala varlığını sürdüren IŞİD için koalisyon güçleri bombardımana devam ediyor.

Kürt güçleri tarafından kurtarılan Şengal'de kent merkezinde halen varlığını sürdüren IŞİD gruplarının imhası amacıyla karadan ve havadan operasyona devam ediliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, kaçamayarak kentin bazı noktalarında varlığını sürdüren IŞİD noktalarını yoğun bombalıyor. KDP, HPG ve YPG güçleri ise mayınlama nedeniyle kentin içlerinde kontrollü ilerliyor. IŞİD'in Musul'un Türkmen kenti Telafer'i boşaltıp intihar komandolarından oluşan birlik gönderdi.

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre Şengal blgesinin büyük bölümünü kurtaran Kürt güçleri kent merkezinde adım adım ilerliyor. Kentin tamamını kontrol altına almak amacıyla bir kaç koldan ilerleyen Peşmerge, HPG ve YPG'lilerden oluşan güçler, Şehre hakim olan stratejik Birç tepesini IŞİD'den aldı. Kentin merkezini denetim altına alan Kürt grupları IŞİD'in elindeki kenar semmtlere doğru ilerliyor. Bölgede kuşatma altına alınıdğı için kaçamayan IŞİD gruplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla örgüt üyelerinin bulunduğu noktalar dün savaş uçakları tarafından etkili vuruldu. Vurulan noktalara yönelik karadan kapsamlı operasyonlar geliştirildi. Büyük kayıp veren IŞİD, bir çok noktadan geri çekilirken ardında 40 ceset bıraktı. Rûdaw'a konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Zaim Ali, kentte durumun sakin olduğunu belirterek, "Karargahları sağlamlaştırıyoruz. Bundan sonra önemli bir çatışma çıkacağını tahmin etmiyorum" dedi. Ali, kentin yüzde 30’una girdiklerini, kalan bölgelere yerleştirilen bomba ve mayınlarla, IŞİD suikastçileri nedeniyle kademe kademe gireceklerini söyledi. IŞİD mensuplarının, 20 farklı bölgede büyük ateşler yakarak, dumanla kamufle olmaya, savaş uçaklarının hava saldırısından korunmaya çalıştıkları bildirildi.

İntihar birliği gönderildi

Şengal'den sonra Telafer'e doğru operasyonun genişlemesi beklenirken IŞİD'in direnmesi için bu kentteki askeri güçlerini çekip intihar komandoları gönderdiği bildirildi. Rûdaw’ın Telafer’deki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ilçe merkezinde bulunan Arap asıllı IŞİD örgütü mensupları, Peşmerge Güçleri’nin Şengal’e girmesi üzerine, kenti terketti. Bunun üzerine örgüt, Musul’dan Telafer’e, çoğu intihar komandosu olan ve yabancılardan oluşan özel bir birlik gönderdi. Musul'un 60 km kadar batısında yer alan ve işgalden önce nüfusu 220 bin olan Telafer’in yüzde 75'i Sünni yüzde 25’i ise Şiiler‘den oluşuyor.