Serbest kalan özel harekatçı amcasıyla görüşmesini gözyaşları içinde anlattı

Serbest kalan özel harekatçı amcasıyla görüşmesini gözyaşları içinde anlattı

IŞİD tarafından 101 gündür rehin tutulan Musul Konsolosluğu yetkililerinin serbest kalmasının ardından rehineler, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından karşılandı. Konsolosluk çalışanları daha sonra Ankara Esenboğa Havaalanına geleceği...

IŞİD tarafından 101 gündür rehin tutulan Musul Konsolosluğu yetkililerinin serbest kalmasının ardından rehineler, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından karşılandı. Konsolosluk çalışanları daha sonra Ankara Esenboğa Havaalanına geleceği haberini alan yakınları da ellerinde Türk Bayraklarıyla havaalanına geldi. Özel Harekatçı Ali İşleyen’in yeğeni Muhammed İşleyen de sabah amcasıyla konuştuğunu ve kurtulduğu için çok mutlu olduğunu gözyaşları içinde anlattı. İşleyen, "Ben çok duygulandım. Amcam orada esir tutulduğunda çok korkmuştum. Hiçbir şey yapamadık. Amcamla bugün konuştum. ‘Bana nasılsın yavrum dedi.’ Kurtarıldığı için çok mutluyum." diye konuştu.

IŞİD tarafından alıkonulan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 49 kişi bu sabah serbest bırakıldı. Akçakale Sınır Kapısı'ndan serbest bırakılan 46 rehine, güvenlik güçleri tarafından teslim alındıktan sonra Şanlıurfa'ya götürüldü. Türk rehinelerin serbest bırakıldığını Bakü'de Başbakan Ahmet Davutoğlu basın toplantısı ile açıkladı. Serbest bırakılan rehineler GAP Havaalanı'na getirilmesinin ardından daha sonra Ankara Esenboğa Havaalanına hareket etti.

Rehinelerin serbest bırakıldığı haberini alan aileler de ellerinde Türk bayraklarıyla Esenboğa Havaalanına geldi. Konsolosluk yakınları serbest bırakılma haberini Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan aldıklarını söyledi. Rehin Tutulan konsolosluk görevlisi Mehmet Arguç’un ablası Dudu Arguç, “Sabah haberi Başbakanımızdan aldık. Bizi arayarak, ‘Kurtartık çok şükür dedi.’ Kendisi konsoloslukta ateşe olarak görev yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Özel Harekatçı Ali İşleyen’in yeğeni Muhammed İşleyen de amcasının serbest bırakılma haberini gözyaşları içinde karşıladı. İşleyen, “Ben çok duygulandım. Amcam orada esir tutulduğunda çok korkmuştum. Hiçbir şey yapamadık. Amcamla bugün konuştum. ‘Bana nasılsın yavrum dedi.’ Kurtarıldığı için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Serbest kalan bir özel harekatçının eşi ise sabah kendisiyle konuştuğunu ve sağlığının yerinde olduğunu söylediğini kaydetti. CİHAN