Serhad Birlik Etus Başkanı Hakan Giyik:

Serhad Birlik Etus Başkanı Hakan Giyik:

Serhad Birlik ETUS Başkanı Hakan Giyik, gerek yerel basında gerekse sosyal medyada yer alan paylaşımlarda, Edirne İdare Mahkemesinin kararının bilerek ya da bilmeyerek kamuoyuna yanlış yansıtıldığını söyledi.

- Serhad Birlik ETUS Başkanı Hakan Giyik, gerek yerel basında gerekse sosyal medyada yer alan paylaşımlarda, Edirne İdare Mahkemesinin kararının bilerek ya da bilmeyerek kamuoyuna yanlış yansıtıldığını söyledi.

Serhad Birlik ETUS Yönetim Kurulu ofisinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Serhad Birlik ETUS Başkanı Hakan Giyik, 'Ayakta yolcu taşıma yasaya aykırıdır' şeklindeki açıklamaların yasal dayanaktan yoksun olduğunu kaydetti.

Giyik, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "ETUS katılım sözleşmesinin 5/1 sözleşmesi ile taşımacılara ayakta yolcu taşıma imkanı tanınmıştır. Mahkeme kararında da açıkça belirtildiği üzere toplu ulaşım sisteminin daha etkin ve kamuya daha yararlı bir şekilde yerine getirilmesinin düzenlendiği anlaşıldığından dava konusu meclis kararı ile kabul edilen katılım sözleşmesinin 5/1 maddesine ilişkin kısmında hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmamaktadır. Bu karar doğrultusunda ayakta yolcu taşıma yasaya aykırıdır şeklindeki açıklamalar yasal dayanaktan yoksundur. Bilinmelidir ki ETUS katılım sözleşmesi tek taraflı bir sözleşme değildir. Bu sözleşme ile idare taşımacılara bir çok sorumluluk yüklemektedir. Üstelik sistem çok büyük fedakarlıklar ve sorumluluklar üstlenerek kurulmuştur. Asılsız ithamlarda bulunanların sistemin kurulmasında ve devamında çok büyük emekleri olan taşımacıları da dikkate alarak beyanda bulunmaları gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Serhad Birlik ETUS Başkanı Hakan Giyik, kentte görev yapan basın mensuplarına verilen ücretsiz kartlardaki dört binişle sınırlandırılan basın kartlarına sınırsız biniş sayısı verilmesi için yönetim kurulu olarak toplanarak kararlarını gözden geçireceklerinin de müjdesini verdi.