Servis minibüsü tankere çarptı

Servis minibüsü tankere çarptı

Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerini taşıyan minibüs tankere çarptı.

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerini ve öğretmenini taşıyan servis minibüsü, iddiaya göre kırmızı ışık ihlali yapıp tankere arkadan çaptı. Kazada, lise 1'inci sınıf öğrencisi Seniha Nur Demirtuğ öldü, aralarında 7 öğrenci ve bir öğretminin de buluduğu 11 kişi yaralandı. Acı haberi alan Demirtuğ'un yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında Çiğli'nin Sasalı Semti, Ahmet Piriştina Caddesi piknik alanı önünde meydana geldi. İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Evka 2 servisini yapan Ceyhan Özkanca, ilk belirlemelere göre, yönetimindeki 35 S 90174 plakalı servis minibüsüyle ışık ihlali yaparak bu sırada, kavşakta yeşil ışığın yanmasını bekleyen İsmail Serçe'nin kullandığı 35 HRU 86 plakalı tankere arkadan çarptı.

HASTANEDE GÖZYAŞI SEL OLDU

Çarpışmanın etkisiyle yan tarafında büyük hasar meydana gelen ve orta kapısı tankerin arkasına yapışan minibüste bulunan öğrencilerden 9'uncu sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Seniha Nur Demirtuğ, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Servis minibüsündeki öğretmen Ezgi Oral, öğrenciler İsmail Özyurt, İdris Kazazlar, Kardelen Kıraç, Aylin Türk, Hilal Altınbaş, Melis Durmaz, Gözde Gürsoy, Aslıhan Bağcı, okulda görevli olan Nevin Gezici ile minibüs sürücüsü yaralı olarak aynı hastanede tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

Seniha Nur Demirtuğ'un, Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda helikopter teknikeri olarak görev yapan babası Astsubay Köksal Demirtuğ, askeri personelle birlikte geldiği hastenede acı haberi alınca fenalık geçirdi. Kaza haberinin ulaştığı Anadolu Öğretmen Lisesi'nde de büyük şok yaşandı. Öğrenciler, arkadaşları için gözyaşı döktü. Bazı öğrenciler aileleri tarafından tekrar evlerine götürüldü. Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.