• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
Şırnak' ta çatışma: 1 şehit !
Başbakan'ı eleştirenler bilimden uzak
Komutana sahip çıktı
Bursa HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Servisçiler, 'şehir merkezinde çalışamıyoruz' diyerek eylem yaptı

Bursa'da, ilçe belediyelerinden aldıkları 'S' plaka ile öğrenci ve işçi taşıyan servis minibüsçüleri, şehir merkezinde çalıştırılmalarının engellendiğini öne sürerek eylem yaptı.
23.01.2012 14:43

Bursa'da, ilçe belediyelerinden aldıkları 'S' plaka ile öğrenci ve işçi taşıyan servis minibüsçüleri, şehir merkezinde çalıştırılmalarının engellendiğini öne sürerek eylem yaptı. Şehir merkezinde korna çalarak eylem yapan servis aracı sürücüleri Atatürk Caddesi’nde polisle karşı karşıya geldi. Servis minibüsünden inerek polislere ‘beni tutuklayın’ diyerek bağıran Burhan Hıdır isimli sürücü zorlukla ikna edildi. Kısa bir sürenin ardından cadde trafiği normale döndü.

Keles, Karacabey, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık gibi ilçe belediyelerinden aldıkları 'S' plaka ile Bursa'da çalıştırılmadıklarını öne süren servis minibüsçüleri, Botanik Park'ta toplandıktan sonra seslerini duyurmak amacıyla şehir merkezine hareket etti.

    Aynı durumda olan 800 servis minibüsçüsünün mağdur durumda olduğunu öne süren servis sürücüleri, korna çalarak Atatürk Caddesi’ne geldi. Polislerin uyarıları üzerine aracı durduran Burhan Hıdır isimli sürücü polislere ellerini uzatarak ‘Beni tutuklayın’ diye bağırdı. Bu sırada sürücülerle polis ekipleri arasında yaşanan kısa süreli gerginlik kameralara yansıdı. Polisler, Hıdır’ı ikna ederek yeniden aracına bindirdi. Kısa bir süre sonra Atatürk Caddesi'nde trafik normale döndü. Çok sayıda servis aracının katıldığı eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

    İlçe belediyelerinden ihaleyle aldıkları S’ plakalarıyla şehir merkezinde çalışamadıklarını belirten Burhan Hıdır adlı sürücü, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin aynı durumdaki 800 aracı bağlayarak çalışmasına müsaade vermediğini öne sürdü.

    Hıdır, “Biz sesimizi belediyeye duyurmak için bugün eylem yaptık. Büyük mağduriyet yaşıyoruz.” dedi. Suphi Çetin isimli servisçi ise “Ben Harmancık’tan ‘S’ plakası aldım. Harmancık’ta fabrika mı var ki orada servis taşımacılığı yapayım. Bursa 3. İdare Mahkemesi 15 Aralık'ta verdiği kararda, belediyenin uygulamaya koyduğu yürütme durdurulmuştur, ona rağmen belediye araçlarımızı bağlıyor.” diye konuştu.

    Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan ise "Elimize yürütmenin durdurulması yönünde bir karar yoktur." açıklaması yapıldı.

CİHAN

93
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Pasaport alacaklar dikkat''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Bütün dünya onun hamile kalmasını bekliyorGökçek twitterı yine salladıAcilde para isteyen kapanacakİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermediİzmir-İstanbul Otoyolu müjdesi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim