- IMKB

- 54.810
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3065
- Altın

- 619,17
- Ankara : 13 °C
- İstanbul : 16 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 15 °C
- Diyarbakır : 13 °C
"Sevdiklerinize hayvan hediye etmeyin"
Sakarya Doğa ve Hayvan Hakları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrem Çatır, hayvanların birer hediye objesi olmadığını belirterek, "Sevdiklerinize hayvan hediye etmeyin. " çağrısı yaptı.
İrem Çatır, yaptığı açıklamada, insanların özel günlerde sevdiklerine ‘Ne hediye alsak’ düşünceleriyle bir çoğunun kendilerini petshop vitrinlerine bakarken bulduğunu söyledi.
Hayvan beslemenin asla göründüğü kadar kolay olmadığını ifade eden Çatır, “Hayvanlar adeta hiç büyümeyen bebekler gibidir. Sürekli ilgi ve bakıma muhtaçlardır. Tüyleri dökülür, acıkır, susar, komşular sesinden rahatsız olabilir, evin altını üstüne getirebilir. Kısacası hayvan beslemek çok ciddi bir sabır ve sorumluluk gerektirir.” uyarısında bulundu.
Bu sabra ve sorumluluğa sahip olmayanların çoğu zaman hayvanını sokağa ya da barınaklara terk ettiğini kaydeden Çatır, şu çağrıyı yaptı: “Oysa sahiplendiğiniz hayvanların da duyguları vardır. Ve hayvanlar kendilerinden kolayca vazgeçen sahiplerinden vazgeçemezler. Sokaklarda ya da barınaklarda evlerindeki ortamı bulamayacakları için perişan olurlar. Zaten çoğu da çok geçmeden ölür. Bu yüzden lütfen hediye alternatifleriniz içinde hayvanları bulundurmayın. Bu günaha ortak olmayın.”
CİHAN
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- Eurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
- İsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...
- Bu polis Twitter'ı salladı !
- İzmir'de sapık baba dehşeti
- İsrail'den Türkiye'ye One Minute
- ATM’ye dokunan yanıyor
- "En düşük maaş 1.757 TL olacak"
- Bu sözcükler takibe alınıyor !
- "Survivor’a katıldığım için çok pişmanım"
- Bu karar Türkiye’de bir ilk !
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi












































Bu habere ilk yorum yapan siz olun.