Sevgili şantajı hapiste bitti

Sevgili şantajı hapiste bitti

Evli sevgilisi kendisinden ayrılınca birlikte çekildikleri fotoğrafları 'kocana gösteririm' diye şantaj yapan kişiye hapis cezası verildi.

Evli sevgilisinin kendisinden ayrılması üzerine birlikte çekildikleri fotoğrafları 'kocana gösteririm' diye şantaj yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan sağlık memuru Serkan S.'ye 1 yıl 15 gün hapis ve 5 bin TL adli para cezası verildi. Mahkeme cezayı erteledi. Genç kadın, Serkan S.'nin kendisini psikiyatrist olarak tanıttığı için onunla tanıştığını ve sorunlarını anlattığını söyledi.

'DOKTORLA ZAMAN ZAMAN FACEBOOK'TAN KONUŞTUK'
 
Ev hanımı M.E. (28) geçen yıl Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na bir suç duyurusunda bulundu. M.E. şikayetinde eşiyle sorunlar yaşadığı dönemde bir arkadaşı vasıtasıyla Bakırköy Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde Psikiyatri doktoru Serkan S. ile tanıştığını ve hastane lojmanındaki odasında ona sorunlarından bahsettiğini anlattı. Sabah'ın haberine göre doktorun kendisine önerilerde bulunduğunu dilekçesinde anlatan M.E., doktorla zaman zaman facebook üzerinden konuştuklarını ve 2014 yılı yılbaşı akşamı kendisini bir bayan arkadaşıyla evinde misafir ettiğini belirtti. M.E. olayı dilekçesinde şöyle anlattı: "Yılbaşı gecesi üçümüzdük. Eğlendik. Fotoğraflar çektirdik. Benim o dönemde eşimle birtakım sorunlarım vardı. Eşim halen denetimli serbestlik altındadır. Bu şahısla psikiyatri uzmanı olması nedeniyle sorunlarımı paylaştım. Bu durumumdan yararlanarak eşimden ayrılıp kendisiyle birlikte olmamı istedi. Kendisiyle hiç bir ilişkim olmadı. 
 
'SEN ARTIK BENİMSİN'
 
Telefondan beni arayıp benimle değişik konuşmaya başladı. Ben eşimle barıştığımızı, sorunlarımızın çözüldüğünü söylediğim. Bana 'Olamaz öyle bir şey. Sen artık benimsin' demeye başladı. Bana konuşmalarımızı ve yılbaşı gecesi çektiğimiz fotoğrafları eşime ve aileme göstereceğini söyleyerek tehditte bulundu. 'Eşinden ayrılacaksın yoksa bu şekilde sana zarar veririm.' dedi. Eşim bu durumu öğrenirse beni affetmeyecektir. Yuvam dağılır. Telefonumda kendisinin gönderdiği 46 mesaj kayıtlıdır. Bana yönelik şantaj ve tehditlerde bulunduğundan kendisinden şikayetçiyim ve uzlaşmak istemiyorum."
 
EŞİNE FOTOĞRAFLARI GÖNDERİRİM
 
Şikayet ve deliller üzerine savcılık Serkan S. hakkında şantaj suçundan 3 yıl hapis ve 5 bin gün adli para cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede şikayetçi ile şüphelinin tanıştıktan sonra bir süre arkadaş oldukları, o dönemde içerisinde birlikte fotoğraf çekildikleri ve mesajlaştıkları, daha sonra şikayetçinin şüpheliden ayrılarak eşine dönmesinden sonra şüphelinin cep telefonundan mesajlar çekerek kendisinden ayrılması halinde eşine fotoğrafları göstereceğini söyleyerek tehditlerde bulunduğu anlatıldı. İddianamede Serkan S.'nin fotoğrafları kullanmak suretiyle tekrar birlikte olmaya zorlayarak şantajda bulunduğu iddia edildi.
 
BEN BURCU BİLİYORDUM
 
Bakırköy 3'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanılan davada ifade veren sanık Serkan S. sağlık memuru olduğunu, internette bir evlilik tanışma sitesinde M.E. ile tanıştığını, 3-4 gün sonra bir barda buluştuklarını ve 2 yıl boyunca hiç görüşmediklerini fakat facebooktan yazıştıklarını anlattı. Serkan S. ifadesinde şunlara yer verdi: "2 yıl sonra M.E. beni arayıp yılbaşı için eve çağırdı. kuzeninin kızı, kendisi ve ben evdeydik o gece. 3-4 gün sonra kaldığım lojmana geldi. Sonra biz çıkmaya başladık. Yaklaşık 2 ay cinsel birlikteliğimiz oldu. Daha sonra facebooktan Kaan isminde bir şahıs bu bayanın kapalı ve evli olduğunu söyledi. Adının da M.E. olduğunu söyledi. Ben Burcu biliyordum. Daha sonra lojmana gelen annesi 'Sen kızımla nasıl birlikte olursun.' diye bana çıkıştı. 'Kocası duyarsa ne yapar. Eğer haberi olursa fotoğrafları zorla çektirdiğini söyleyeceksin' dedi bana. Beni hastane yönetimini de şikayet etmişler. İdari yönetim servisimi değiştirdi. Hatta başka bir hastaneye gitmemi önerdi ama kabul etmedim. Daha sonra müştekinin yakınları beni darp etti. Evrak, Ataköy karakolundadır. Soruşturması sürüyor. Kendimi psikiyatrist olarak tanıtmadım. Neden yalan söylediğini bilmiyorum. Ben evli olduğunu öğrendikten sonra kendisinden uzaklaştım. Bana kendisinin dul olduğunu söylemişti. Şantaj yapmadım."
 
ŞANTAJ NEDENİYLE HAPİS CEZASI ALDI
 

Yargılama sonunda mahkeme, sanığın çok sayıda çektiği mesajların müştekiyi zorlama ve şantaj amacı taşıdığı bu nedenle atılı suçu zincirleme şekilde işlediğine kanaat getirerek sanığı zincirleme şekilde şantaj suçundan 1 yıl 15 gün ve 250 gün adli para cezası (5 bin TL) ile cezalandırılmasına karar verdi. Ancak mahkeme sanığın sabıkasız oluşu, dosyaya yansıyan kişilik özelliklerine göre suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaat oluştuğundan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.