Sevgililer Günü'nde hava nasıl olacak ?

Sevgililer Günü'nde hava nasıl olacak ?

Son verilere göre, hava sıcaklıklarının yurt genelinde artması beklenirken vatandaşların çığ, buzlanma ve fırtınaya karşı dikkatli olması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son yapılan değerlendirmelere  göre, hafta sonunun ilk günü olan cumartesi günü Marmara Bölgesi, İç Anadolu, Akdeniz, Ege Bölgesi, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun batısında sağanak yağmur etkili olacak.

Pazar günü, Doğu Akdeniz ve Muğla çevreleri hariç yağışlı alan aynı şekilde devam edecek. Diğer bölgelerde hava parçalı bulutlu olacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de hafta sonu boyunca sağanak yağmur var. İzmir’de cumartesi günü kuvvetli sağanak yağmur olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

Rüzgar; genellikle güney ve güneybatı, Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege Bölgesi’nde kuvvetli, zamanla kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşlara şu uyarıları yaptı

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

“Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara ve Ege Bölgesi’nde etkili olması beklenen kuvvetli lodosun; Marmara’nın güney ve batısı ile Kıyı Ege’de yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden başta hava, kara ve deniz ulaşımında olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı ve soba zehirlenmeleri vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”