Sevilay Yükselir kovuldu mu ?

Sevilay Yükselir kovuldu mu ?

Hükümete yakın medyadan ilginç istifa ve transfer haberleri geldi..

Sabah yazarı Sevilay Yükselir'in gazetesinden kovulduğu yönündeki haberin perde arkası ortaya çıktı. Yükselir, köşesine son verildiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Sevilay Yükselir, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görevi bıraktıktan sonra Huber Köşk'ünü boşaltmadığı gerekçesiyle Gül'e dönük sert bir yazı kaleme almıştı. Hükümete yakın medyada bazı tepkilere neden olan yazıdan sonra Yükselir'in yazıları seyrekleşmiş, Sabah'tan kovulduğu iddia edilmişti. Son olarak Medyatava'nın gündeme getirdiği iddia medyada geniş yankı bulmuştu.

"KOVULMADIM PAZAR GÜNÜ KÖŞEMDEYİM"

İnternethaber sitesine konuşan Yükselir, izinde olduğunu söylerken gazetesinden kovulması gibi bir durumun sözkonusu olmadığını açıkladı. Yükselir, Pazar günü Sabah'taki köşesinde olacağını ve yazılarına devam edeceğini söyledi.

ÖNCE YALANLADI SONRA SİLDİ

10 gündür hiçbir yazısı yayınlanmayan Sevilay Yükselir'in kovulduğu şeklindeki haberler medyaya düşünce, Sabah gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek Twitter'dan iddiaların doğru olmadığını yazmıştı.

Ancak Şimşek'in bir süre onra bu tweetlerini silmesi, Yükselir'in kovulduğu iddialarına kanıt olarak yorumlanmıştı.

HİLAL KAPLAN SABAH'A CEM KÜÇÜK TAKVİM'E GEÇTİ

Diğer yandan AK Parti'ye yakın medyada ilginç transferler yaşanıyor. Yeni Şafak'tan ayrılan Hilal Kaplan'ın Sabah gazetesiyle, Cem Küçük'ün ise Takvim gazetesiyle anlaştığı iddia edildi.

2011 yılından bu yana Yeni Şafak'ta yazan Kaplan, 23 Şubat'ta kaleme aldığı köşe yazısıyla gazetesine veda etmişti.

Medyata'ya göre Yeni Şafak'la yolları ayrılan bir diğer köşe yazarı ise Cem Küçük oldu. Küçük, Yeni Şafak'taki köşesini Takvim gazetesine taşıdı. Aynı zamanda Sabah gazetesinde de köşe yazarlığı yapacak olan Cem Küçük, gazetede haftasonu yazıları yazacak.